”Monstrul” Ghe-O Rescue – O maşina 100% românească, pregătită pentru orice (VIDEO)

Autor: Marius Vișan 16 dec. 2015 Știri auto

Rescue, maşina produsă de o compania românească Ghe-O Motors, lansată în cadrul Salonului Auto Bucureşti şi Accesorii 2013, a fost recent testată şi de cei de la Fifth Gear. Ghe-O Rescue este un veritabil mastodont pe patru roţi care a luat naştere din dorinţa lui Cristian Vlad, responsabil pentru design şi proiectare, şi a partenerului său, Bogdan Oprea, şeful BGS şi deţinătorul companiei GHE-O Motors. Aceştia au vrut să creeze un autovehicul capabil să facă faţă situaţiilor extreme şi pentru a salva cât mai multe vieţi omeneşti.

Cu o investiţie de aproximativ 500.000 euro, suportată de Bogdan Oprea, şi cu o echipă de mecanici iscusiţi, ideea celor doi a fost pusă in practică, reieşind, aşadar, o maşină de intervenţii pregătită pentru orice.

Mai multe imagini cu Geo-O Rescue găseşti aici

Înainte de a intra in producţie, maşina a fost testată timp de un an prin noroaie, pe drumuri forestiere şi in diferite zone greu accesibile, unde multe autovehicule 4×4 nu reuşesc să ajungă. La proiectarea maşinii au ajutat atât piloţii de offroad cât şi unităţile de pompieri, care, după cum ştim cu toţii, au cele mai bune cunoştinţe şi experienţă in cazul salvarii de vieţi, in situaţii de urgenţă.

Rescue vine dotat şi cu şenile care pot fi montate in doar o jumătate de oră, putând trece, astfel, peste orice obstacol. Pentru a salva un număr mai mare de oameni (până la 20), maşinii i se poate ataşa şi o sanie, care poate pluti, cu 9 locuri.

Mai multe imagini cu Geo-O Rescue găseşti aici

Pentru stingerea incendiilor, Rescue poate transporta un rezervor de 650 litri de apă, montat sub scaune. In dotarea sa mai intră şi două motopompe de mare presiune. Pentru a face faţă incendiilor de mari proporţii, maşina poate fi dotată cu până la 10 motopompe, care pot fi montate la o distanţă de 200 metri, pentru a extrage apa situată pe o rază de 2 kilometri.

Sub capotă, Rescue ascunde un motor LS2 V8 de 6.0 litri care dezvoltă 400 CP şi are un cuplu maxim de 600 Nm. Folosit in condiţii extreme, acesta are o autonomie de 100 km, consumul mediu teoretic fiind 30 litri/100 km. Compania GHE-O Motors oferă şi o versiune mai economică, dotată cu un motor diesel de 218 CP, ce va fi disponibilă numai la comandă.

 

Şasiul, pe care stă caroseria din aluminiu, este construit inhouse şi a fost proiectat sa reziste la cele mai solicitante aplicatii. Pentru asta, inginerii au apelat la materiale ce se folosesc şi in producţia maşinilor de circuit.

Mastodontul de 400 CP are un preţ de 119.000 euro fără TVA. In schimb, versiunea diesel de 218 CP, disponibilă numai la comandă, costă 79.000 euro fără TVA.

Mai jos aveţi testul făcut de cei de la Fifth Gear pe Ghe-O Rescue, test din care maşina românească a ieşit destul de onorabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide