Motivele pentru care se strică cel mai des transmisia automată

Autor: Marius Vișan 28 apr. 2021 Știri auto

Transmisia, fie ea manuală sau automată, este o componentă esențială a unui autoturism. Ea are nevoie de îngrijire și atenție corespunzătoare pentru a asigura o funcționare de lungă durată.

Mulți oameni nu știu că, în unele cazuri, transmisia automată poate costa mai mult să fie înlocuită decât un motor. Acest lucru face ca întreținerea să fie extrem de importantă dacă doriți să evitați o reparație majoră.

O transmisia automată ”sănătoasă” trebuie să aibă o trecere fină de la o treaptă la altă. Nu ar trebui să simțiți nicio senzație de măcinare, alunecare sau tremur în timp ce mașina schimbă vitezele. Când o transmisie începe să aibă probleme, aceste simptome pot părea nesemnificative. Dar, cel mai bine este să le acordați atenție, deoarece probabil că se va înrăutăți odată cu utilizarea îndelungată.

Dacă deja simțiți senzații deranjante când mașina schimbă vitezele, este timpul să o duceți la un control. În mod normal, când transmisiile automate s-au deteriorat, această problemă se înrăutățește progresiv.

Conform specialiștilor, uleiul cutiei de transmisie automate trebuie schimbat după ce au fost parcurși 70.000 de km, adică o dată la 2-3 ani.

Lichid hidraulic, lubrifiant și agent de răcire, acestea sunt cele trei roluri ale uleiul de transmisie. Practic, lubrifierea se realizează cu ajutorul acestui tip de ulei. Atunci când uleiul își va pierde proprietățile, nu va mai lubrifia așa cum trebuie piesele.

Cauzele apariției defecțiunilor la transmisia automată pot fi diverse

-Neglijarea pierderilor de ulei;
-Folosirea altui ulei hidraulic decât cel indicat de către producător;
-Amânarea reviziilor;
-Suprasolicitarea automobilului;
-Folosirea incorectă a kick down-ului (apăsarea bruscă a pedalei de accelerație);
-Neglijarea sistemului instalației electrice, mai ales în urmă unui accident auto;
-Pătrunderea apei în interiorul cutiei de viteze.

Ignorarea semnalelor duce, de obicei, la reparații foarte costisitoare. Unele reparații, făcute din timp, nu sunt foarte scumpe și pot preveni o factură uriașă mai târziu.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide