Motivul banal pentru care motocicliştii ar putea rămâne fără permis

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2017 Știri auto
Motivul banal pentru care motocicliştii ar putea rămâne fără permis

Motocicliştii care fac un zgomot infernal prin oraşe ar putea rămâne fără permis de conducere, scrie Digi24.ro. Este ideea unui deputat exasperat de cei care-şi turează motoarele pe străzi.

Chiar dacă limita de zgomot din apropierea unei locuinţe est de 50 de decibeli unele motoare dezvoltă şi peste 100 de decibeli, adică, aproape cât un avion. 

Specialiştii atrag atenţia că zgomotul produs de o motocicletă turată la maximum se apropie uneori de zgomotul pe care îl produce un avion în momentul în care decolează. 

Medicii atrag atenţia că un motor puternic poate afecta iremediabil auzul. Pot apărea nişte zgomote în ureche, un ţiuit care poate să rămână pe viaţă şi mai poate să apară o senzaţie de nervozitate. 

Vitezomanii sunt protejaţi şi de un vid legislativ. Legea din România nu prevede o limită maximă de zgomot pe care îl poate produce o motocicletă. Cum iese din fabrică, aşa o omologhează şi Registrul Auto Român. În plus, cei de la RAR spun că nu au cum şi cu ce să verifice în trafic motocicletele modificate pentru fi şi mai zgomotoase.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide