Motivul bizar pentru care proprietarii Tesla din China instalează camere video la picioare

Autor: George Cristea 03 mai 2021 Știri auto

De regulă, camerele video de bord sunt montate pe parbriz, pentru a surprinde acțiunile petrecute pe șosea, în fața mașinii. În China a apărut însă o modă nouă printre posesorii de mașini Tesla – camerele video sunt instalate pe podeaua din zona șoferului. Iată motivul bizar pentru care proprietarii Tesla din China instalează camere video la picioare.

Intră în Galeria FOTO

Camerele video de bord sunt un accesoriu din ce în ce mai popular printre șoferi, fiind folosite pentru imortalizarea momentelor problematice ale călătoriei și, în unele țări, ca probă în cazul unor evenimente nedorite. În cazul mașinilor Tesla, acestea sunt deja în număr suficient oferite în dotarea standard – sub numele de Dashcam. Acestea asigură supravegherea video atât în mers, cât și în staționare, grație facilității Sentry Mode.

Totuși, în ciuda acestei dotări, proprietarii de mașini Tesla din China rămân încă fideli montării de camere video de bord. În mod surprinzător, acestea nu sunt montate pe parbriz, ci în zona picioarelor șoferului. Motivul bizar pentru această alegere îl constituie un val de accidente în care Tesla a declarat că au fost produse din greșeala șoferilor. Pentru a putea demonstra contrariul, numeroși proprietari de Tesla din China și-au instalat camere de bord în zona picioarelor pentru a filma pedalele, și în special pedala de frână.

Trendul s-a intensificat după ce o proprietară de Tesla a protestat în timpul Salonului Auto de la Shanghai după ce a denunțat o defecțiune a sistemului de frânare la mașina sa, o Tesla Model 3. Site-ul chinez Fast Technology a publicat două fotografii în care camerele de bord sunt îndreptate spre pedalele mașinii. Proprietarii acestor mașini nu au fost identificați, iar unul dintre aceștia s-a fotografiat în șlapi. Să sperăm că nu conduce încălțat astfel.

Proprietarii Tesla din China instalează camere video la picioare. Care este motivul

Motivul pentru care chinezii au început să monteze camere „de pedale” în mașinile lor Tesla este simplu: în cazul producerii unui accident, aceștia doresc să aibă o dovadă  că nu au fost de vină, folosind clipul în care arată că au călcat pedala de frână. În acest fel, situațiile în care mașina „accelerează de capul ei”, reclamate de mai mulți șoferi din China, dar nerecunoscute de Tesla, ar putea fi rapid probate sau infirmate.

Mișcarea a devenit suficient de puternică în China pentru ca un mall să interzică accesul mașinilor Tesla din cauza pericolului potențial de accelerare neintenționată. Mai mult, au apărut zvonuri că municipalitatea din Guangzhou va restricționa accesul mașinilor Tesla pe autostrăzi, cu toate că zvonurile au fost infirmate de autorități.

În orice caz, reputația Tesla este în pericol, iar montarea camerelor de bord la pedale arată că producătorul american a pierdut încrederea clienților chinezi. Dacă Tesla nu va reuși să rezolve această problemă, iar imaginea companiei va fi legată de probleme de calitate și ascunderea probelor, ne imaginăm că o mare parte din producția fabricii Giga Shanghai va trebui să ajungă la export.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide