Motivul pentru care Honda a oprit producția la uzina din Anglia

Autor: David Andrei 09 dec. 2020 Știri auto

Honda a oprit producția la uzina sa din Anglia. Fabrica din Swindon a constructorului nipon își închide temporar porțile. Care este, de fapt, motivul?

GALERIE FOTO

Brexit își pune amprenta asupra industriei auto. Uzinele din Anglia ale constructorilor sunt serios afectate. Blocajele survenite în porturile Angliei a determinat întârzierea componentelor care ar fi trebuit să fie livrate uzinelor. Astfel, constructorul japonez Honda se vede nevoit să întrerupă producția la uzina sa din Swindon. Centrul e producție își va relua activitatea atunci când va primi componentele necesare.

Pe porțile uzinei din Swindon au ieșit anul trecut 110.000 unități. Aceasta va fi închisă definitiv anul viitor. Măsura, anunțată în urmă cu doi ani, face parte din planul de restructurare a celor de la Honda. La Swindon se produce compacta Honda Civic. Japonezii susțin că, în schimb, își vor canaliza resursele umane și financiare în direcția electrificării.

“Situația este monitorizată și anticipăm că vom relua producția cât de curând”, au comunicat japonezii. Centrul de producție din Swindon nu își face stocuri de componente, solicitând doar cantitățile necesare producției într-un anumit interval de timp.

De ce nu ajung componentele la uzina Honda ca până acum?

Componentele livrate pe cale maritimă rămân blocate în porturile din Felixstowe, London Gateway și Southampton chiar și săptămâni întregi. Porturile sunt extrem de aglomerate în această perioadă. O explicație este faptul că mulți britanici au comandat produse pentru Crăciun în cantități foarte mari. Frecvența transporturilor dinspre Asia este redusă acum și din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Jurnaliștii britanici de la Autocar susțin că o soluție ar putea fi livrarea componentelor cu avionul. Automotive News Europe dă ca exemplu cazul celor de la Bentley. Constructorul britanic a rezervat deja avioane de mare capacitate, care să transporte caroserii, motoare și componente pentru a evita astfel de blocaje în producție.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide