Motivul pentru care Mazda a început să producă din nou piese pentru RX-7

Autor: George Cristea 24 dec. 2020 Știri auto

Întreținerea unei mașini care a ieșit din fabricație poate pune probleme deosebite. Dacă deții o Mazda RX-7, ar trebui să fii fericit că Mazda a început să producă din nou piese esențiale pentru acest model.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile clasice și chiar youngtimer-ele pot fi dificil de întreținut, odată ce furnizorii de componente și consumabile au închis contul modelului respectiv. Odată această resursă epuizată, deținătorii acestor mașini, multe foarte valoroase, trebuie să se descurce pe cont propriu. Cei care dețin însă o Mazda RX-7 sunt ceva mai norociși, după ce Mazda a decis să fabrice din nou componente esențiale pentru acest model.

Mazda RX-7 a fost lansată în 1978 și a fost produsă timp de trei generații, până în 2002. Modelul cu motor rotativ este foarte apreciat de colecționari și se vinde la prețuri piperate, de zeci de mii de euro.

Ce piese pentru modelul RX-7 va produce Mazda de anul viitor?

Începând din luna februarie a anului viitor, Mazda va reintroduce în fabricație 91 de componente consumabile pentru a doua și a treia generație (FC3S – FD3S) a lui RX-7. Întregul catalog de piese poate fi descărcat de pe pagina Mazda din Japonia. Este vorba în principal de diferiți senzori, bucșe pentru trenul de rulare, componente ale galeriei de evacuare și diferite conducte din plastic.

Mazda intenționează să crească oferta de componente pe baza feedback-ului oferit de colecționari și deținătorii de RX-7. Deocamdată, componentele sunt disponibile doar în Japonia, dar cu siguranță că vor putea fi importate și din alte țări, pe bază de comandă.

Nu este prima oară când Mazda oferă astfel de componente pentru modelele mai vechi. Producătorul japonez are încă în catalog componente pentru prima generație a lui MX-5 și oferă inclusiv servicii de restaurare a acestor mașini.

Mazda nu este singurul producător japonez care se gândește la fanii modelelor sale iconice. Honda are un program similar pentru modelele Beat și NSX, în timp ce Nissan are grijă de mai multe generații ale modelului Skyline.

sursa: Jalopnik

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide