Motivul pentru care Polestar trebuie să-și schimbe emblema pentru o perioadă de șase luni

Autor: Elena Luchian 10 nov. 2020 Știri auto

Polestar trebuie să-și schimbe emblema pentru o perioadă de șase luni. Un tribunal din Franța a decis că logo-ul companiei seamănă prea mult cu cel al brand-urilor Citroen și DS, aflate în portofoliul Grupului PSA.

GALERIE FOTO

Polestar a primit verdictul după un proces care s-a desfășurat pe durata a trei ani. Instanța franceză a decis în favoarea brand-ului francez.

Documente folosite ca probe în instanță arată că Grupul PSA le-a solicitat celor de la Volvo să nu mai folosească logo-ul Polestar încă din 2017. Motivul invocat de francezi era că emblema companiei scandinave seamănă izbitor cu cele care apar pe modelele Citroen și DS.

Volvo a respins atunci solicitarea, susținând că emblemele nu seamănă. Ulterior, Citroen a solicitat ajutorul Oficiul European de Brevete. Nici această instanță nu le-a dat câștig de cauză francezilor.

Instanța franceză însă, a decis că Citroen are dreptate. Potrivit verdictului, Polestar trebuie să achite către brand-ul francez o sumă în valoare de 150.000 de euro, reprezentând cheltuielile anuale rezervate publicității, dar și 70.000 de euro reprezentând cheltuielile de judecată. Mai mult, companiei Polestar i se interzice utilizarea logo-ului în Franța pentru o perioadă de șase luni. Interdicția se aplică începând cu luna iulie 2020 în Franța. Aceasta va expira în ianuarie 2021.

Publicația britanică Autocar i-a contactat pe cei de la Polestar: “Polestar nu își comercializează produsele în Franța și, la această oră, nici nu aveam o intenție în acest sens.”

Emblema actuală a brand-ului Polestar a fost folosită începând cu 2017, atunci când Polestar a ieșit de sub tutela Volvo.

Polestar, probleme cu primul său model electric

Polestar întâmpină probleme cu primul său model electric, Polestar 2. Mai mulți posesori ai modelului au raportat defecțiuni care i-au determinat să-și ducă mașinile cu platform la service.

Constructorul suedez aflat sub egida gigantului chinez Geely a anunțat, în cele din urmă, că este vorba despre o eroare de soft și a decis să remedieze problema. Toate unitățile livrate până la această oră vor fi rechemate în service.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide