Motivul pentru care o reclamă BMW a fost interzisă pe toate posturile de radio

Autor: Elena Luchian 19 iul. 2021 Știri auto

O reclamă BMW a fost interzisă pe toate posturile de radio din Regatul Unit. Nu este prima dată când un producător auto primește o astfel de interdicție acolo.

GALERIE FOTO

Autoritatea pentru Standarde în Publicitate (Advertising Standards Authority) a anunțat decizia. Reclama BMW nu va mai fi difuzată la niciun post radio din Regatul Unit.  ASA a decis că spotul audio îndeamnă la condus iresponsabil. “Am putea folosi cuvinte mari precum uluitor, robust sau captivant ca sa vă spunem cum arată. Sau am putea folosi o combinație seducătoare de cuvinte colorate pentru a descrie cum se simte. Dar tot ce vă doriți este să auziți asta.” Acest text este urmat de un sunet de motor turat. Este momentul pe care ASA îl consideră periculos pentru ascultători.

Potrivit raportului autorității britanice, o singură plângere a fost înaintată, susținând că spotul este unul iresponsabil. Membrii comisiei au luat plângerea în serios și au interzis reclama. Aceștia au motivat că sunetul unui motor turat într-o reclamă audio fără context încalcă reglementările.

Reclama BMW reda sunetul unei mașini care se afla pe loc

Cei de la BMW au încercat să se apere spunând că mașina, un BMW M, se afla pe loc în momentul înregistrării sunetului motorului. Mai mult, sunetul se aude pentru aproximativ o secundă.

Dar se pare că ASA interzice promovarea ideii de performanță, manevrabilitate sau alte acțiuni care ar putea fi considerate periculoase scoase din context.

O reclamă la Volkswagen Polo a fost interzisă în 2018

Nu este prima oară când ASA ia o astfel de decizie împotriva unui producător auto. În urmă cu trei ani, un spot publicitar care promova Volkswagen Polo a fost interzis la posturile de televiziune pentru că ar fi promovat condusul iresponsabil.

În realitate, imaginile arătau eficiența sistemelor de asistență.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide