Motorul diesel n-a murit. Primele imagini cu noile Audi Q5 Sportback și SQ5 Sportback TDI

Autor: Promotor 26 nov. 2020 Știri auto

Motorul diesel n-a murit. Audi prezintă noile Audi Q5 Sportback și SQ5 Sportback TDI. Acesta din urmă vine cu propulor turbodiesel de 3.0 litri și cu 341 de cai putere.

GALERIE FOTO

Mașinile sunt echipate contra cost cu stopuri cu tehnologie OLED. Fiecare stop integrează trei diode care difuzează o lumină omogenă de culoare roșie. Fiecare LED este divizat în șase segmente, care pot fi controlate individual. Clienții pot alege una dintre cele trei semnături luminoase disponibile pentru stopuri. Acestea afișează o grafică specială atunci când cel aflat la volan selectează modul “dynamic” prin intermediul sistemului Audi drive select.

Atunci când un alt vehicul se apropie la o distanță mică de 2 metri de un Q5 care staționează, segmentele OLED se aprind semnalând că detectează proximitatea unei alte mașini.

Două linii exterioare sunt disponibile pentru Audi Q5 Sportback, “advanced” și “S line”. Gama de personalizare exterioară include și 12 nuanțe, și un pachet black styling.

Q5 Sportback măsoară 4,69 metri în lungime, fiind cu șapte milimetri mai lung decât Q5. Are aceeași înălțime, 1,66 metri și aceeași lățime, 1,89 metri. Dar designul îi asigură un coeficient aerodinamic mai bun, de 0,30. Ampatamentul măsoară 2,82 metri. Portbagajul oferă un volum de 510 litri pentru bagaje sau de 1.480 de litri, atunci când bancheta este rabatată.

Audi Q5 Sportback va fi disponibil cu trei motorizări

Audi Q5 Sportback va fi disponibil, în momentul lansării sale pe piața europeană, cu un motor pe benzină și un diesel în două versiuni de putere. Este vorba despre motorul 2.0 TDI cu 204 cai putere și 400 Nm pentru Audi Q5 Sportback 40 TDI quattro, respectiv 286 de cai putere și 620 Nm pentru Q5 Sportback 50 TDI quattro. Ambele vin echipate cu sistem micro-hibrid și cu transmisia automată S tronic. Versiunea 2.0 TFSI, care poartă denumirea de Q5 Sportback 45 TFSI quattro, are 265 de cai putere și 370 Nm, plus sistem micro-hibrid la 12 V, pentru un sprint de la 0 la 100 km/h în 6,1 secunde.

Modelul poate fi comandat și cu șine pentru acoperiș.

Suspensia pneumatică adaptivă poate regla garda la sol cu diferențe de 60 de milimetri. Aceasta poate crește cu 45 de milimetri când suprafața de rulare este una dificilă sau poate coborî cu 15 milimetri la viteze de autostradă.

Se regăsește la bord sistemul multimedia modular MIB 3. Versiunile de top primesc Audi virtual cockpit plus cu ecran de 12,3 inci și head-up display. Navigația este redată pe ecranul tactil de 10,1. Funcțiile mașinii pot fi controlate și prin comenzi vocale. Sistemul se activează la rostirea salutului “Hey, Audi”.

Audi SQ5 Sportback TDI este vârful de gamă

Versiunea de top este Audi SQ5 Sportback TDI, cu motor turbodiesel de 3.0 litri, care dezvoltă 341 de cai putere și un cuplu de 700 Nm. SUV-ul coupe sprintează de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h. Tehnologia mild hybrid la 48 V reduce consumul și emisiile. Mașina poate rula până la 40 de secunde cu motorul termic oprit, folosind energia stocată în bateria litiu-ion. Un starter-alternator repornește propulsorul. Acesta este cuplat la transmisia automată cu opt trepte tiptronic.

Opțional se poate comanda și un diferențial sport sau jante de 21 de inci (jante de 20 de inci în echiparea standard).

SQ5 Sportback are suspensie S sport care aduce mașina cu 30 de milimetri mai aproape de sol față de versiunea standard.

Este ușor de rescunoscut această versiune. Vine standard cu faruri LED, iar farurile Matrix LED sunt contra cost. Elementele cromate și cele cu finisaje mate, cele patru țevi de evacuare și tehnologia OLED a stopurilor fac vârful de gamă ușor de identificat.

Apar în cabina lui SQ5 Sportback TDI logo-ul S și materiale în nuanțe de negru și gri, iar tapițeria prezintă cusături contrastante. Se pot comanda și scaune cu funcție de ventilație și masaj.

Noile Audi Q5 Sportback și Audi SQ Sportback TDI vor fi construite la uzina San Jose Chiapa din Mexic. Acestea vor ajunge pe piață în prima jumătate a anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide