Motorul EcoBoost de 1,5 litri, produs la Craiova, disponibil pe Ford Focus facelift

Autor: Iulian Dnistran 24 feb. 2014 Știri auto

Ford Focus facelift e primul model european al producătorului american care primeşte noul motor pe benzină EcoBoost de 1,5 litri, propulsor care se produce şi la uzinele Ford de la Craiova. 

Unitatea va fi disponibilă în două variante de putere – 150 CP şi 180 CP – şi este deja disponibilă pentru noua generaţie a berlinei Ford Mondeo. 

Potrivit producătorului american, actuala generaţie Focus a fost confirmată luna trecută ca fiind cel mai bine vândut model din lume conform analizei efectuate de Ford asupra datelor cu privire la inmatriculări furnizate de Polk pentru primele nouă luni ale anului 2013. 

Chestia asta a fost produsă în locul în care, pe vremuri, se construia Oltcit

„Suntem foarte mândri că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa următoarea generaţie a celui mai bine vândut model din lume: Ford Focus”, au declarat oficialii uzinei de la Craiova. „Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina noastră de la Craiova şi, până acum, am produs peste 90.000 de unităţi. Primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumatate a acestui an”, au adăugat ei.

Ford Focus facelift va fi prezentat publicului de la Salonul Auto Geneva 2014.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide