Mustang Shelby GT350, cel mai proaspăt pony-car Ford

Autor: Andrei Ştirbu 18 nov. 2014 Știri auto

Se pare că americanii vor să impresioneze din ce în ce mai mult pieţele din afara Statelor Unite ale Americii. Cel mai nou produs al lor, care va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Los Angeles, a fost conceput pentru a fi „cel mai bun Mustang pentru drumuri secundare, virajate şi cu diferenţe de nivel”, după cum Raj Nair – vicepreşedintele grupului Ford al departamentului Global Product Development.

GT350 renunţă la supraalimentare şi adoptă sub capotă un V8 de 5,2 litri, capabil să producă „peste 500 de cai-putere” şi un cuplu maxim de 540 Nm, putere livrată punţii spate cu prin intermediul unei cutii manuale cu şase trepte, ajutată de un diferenţial Torsen cu alunecare limitată. Pe scurt, este cel mai puternic V8 aspirat produs de Ford până în momentul de faţă. 

Performanţele dinamice sunt augmentate şi de suspensia sport reconfigurată, alături de sistemul de frânare Brembo şi de anvelopele Michelin Super Sport care încalţă jantele de 19 inci. 

Shelby GT350 vine şi cu un pachet opţional pentru circuit, care dispune de un radiator suplimentar de ulei pentru răcirea transmisiei şi a motorului. În pachet este inclus şi sistemul de control cu cinci moduri diferite de rulare. 

Rămâne de văzut dacă toate aceste modificări îl va ajuta să-şi surclaseze marele rival Chevrolet Camaro Z/28.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide