Nano Cellulose Vehicle este o mașină concept construită din nanofibra din plante și deșeuri agricole – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vişan acum 9 luni Știri

Nano Cellulose Vehicle (NCV) este un vehicul concept dezvăluit la Salonul Auto de la Tokyo, gândit ca studiu privind utilizarea materialelor din nanofibră de celuloză care pot fi folosite în industria auto.

Vehiculul este rezultatul colaborării unui consorțiu format din 22 de universități japoneze, institute de cercetare și alți diverși furnizori, colaborare lansată în 2016 de Ministerul Mediului din Japonia.

Nanofibra de celuloză este derivată din plante și deșeuri agricole reciclate și a fost utilizată pentru caroseria mașinii, inclusiv ușile, acoperișul și capotă. Folosirea acestor materiale înseamnă că carcasa mașinii este cu până la 50% mai ușoară decât una fabricată din materiale tradiționale.

Yuzo Niimi este responsabil pentru designul exterior al vehiculului, acesta fiind angajat la Toyota Customizing & Development, unul dintre membrii consorțiului. Mașina are faruri cu o formă futuristă, precum și o grilă ascuțită.

Conceptul include uși tip fluture, jante cu un model interesant, un spate dominat de blocuri oprice care ne amintesc de Chrysler ME Four-Twelve, precum și un difuzor mare.

În interior, panourile ușilor lui Nano Cellulose Vehicle sunt îmbrăcate în lemn și are un volan cu două spițe, cu schimbător la padele.

Sursă: Carscoops

 


Sursa foto: Carscoops


Comentarii
Inchide