Doi nemți au vrut să aducă un BMW și un Audi în România. Acum sunt cercetați penal

Autor: David Andrei 14 mart. 2021 Știri auto

Doi cetățeni germani s-au ales cu dosar penal în România. Cei doi au încercat să aducă în țară un Audi și un BMW. Ce au descoperit polițiștii de frontieră atunci când au verificat mașinile în baza de date?

GALERIE FOTO

Cei doi cetățeni germani se aflau la volanul unui Audi A4, respectiv al unui BMW Seria 5 în momentul în care au încercat să intre în România. Ambele autoturisme erau înmatriculate în Germania. Amândoi s-au prezentat la punctul de frontieră de la Petea, din județul Satu Mare, pentru a efectua formalitățile de control. Polițiștii au verificat cele două sedanuri premium în baza de date și au constatat că ambele aveau plăcuțe de înmatriculare care nu puteau fi folosite în România și în nicio altă țară. Erau plăcuțe de înmatriculare temporare, eliberate cu drept de circulație exclusiv pe teritoriul Germaniei.

Audi și BMW, indisponibilizate la intrarea în România

Mai mult, în baza de date fusese introdusă o alertă pentru cele două mașini de lux care s-au prezentat la granița din nord-estul țării. Ofițerul Agenției FRONTEX a descoperit că ambele autoturisme figurau ca “bunuri căutate în vederea confiscării”.

Cele două mașini premium, Audi A4 și BMW Seria 5, sunt estimate la 120.000 de lei, respectiv 240.000 de lei. Poliția de Frontieră a decis indisponibilizarea vehiculelor la sediul instituției.

Cetățenii germani care au încercat să le introducă în țară s-au ales cu dosar penal. Ei sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punere în circulație sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, conducere pe drumurile publice a unui autoturism înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulație în România și pentru tăinuire de fort.

Autoritățile internaționale vor cerceta și modul în care mașinile au ajuns tocmai până la granița cu România, deși acestea nu aveau drept de circulație în nicio altă țară în afară de Germania.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide