Nemţii îşi fâlfâie luxul pe lângă 777, Boeing ridică şi el coada (video)

Autor: Alexandru Banu 29 nov. 2017 Știri auto
Nemţii îşi fâlfâie luxul pe lângă 777, Boeing ridică şi el coada (video)

Cine a văut de aici Sex and the City? Filmul ăla disperat pentru femei isterice şi NEFEricite. Poate vă aduceţi aminte că în el aţi văzut prima oară în viaţă o cabină de Airbus A380-800. Pentru cine nu ştie, Airbus A380-800 e un zgârâie nori pe roţi, o enormitate luxoasă pe care numai cei cu conturi porno în bancă şi-o permit. Nu s-o cumpere. Să-şi ia un bilet cu acest avion. Numai companii gen Etihad, Emirates sau Qatar au astfel de aeronave. Acolo, în Emirate, se învârt cei mai mulţi bani. Acolo găseşti petrolul şi de acolo pleacă spre lumea mare care depinde de el ca de apă. Şi acolo se construiesc oraşe cu viteza luminii, pe piatră seacă.

Boeing este rivala lui Airbus, iar 777 e 380-800-le american. Emirates este prima companie care se făleşte cu gigantul de lux, dar şi cu o cooperare directă cu Mercedes pentru cabinele speciale de zbor. Adică alea cele mai scumpe locuri (neapărat cu vedere la geam, mare munţi şi cer).

Cabinele (6 într-un avion) au 13 metri pătraţi (cât un dormitor mare într-un bloc comunist), sunt cu aceeaşi piele care e folosită pe maşinile de lux (de la E Klasse în sus), sunt finisaje negre lăcuite şi scaune cu masaj. Tema de design şi reperul de confort sunt luate de la S Klasse.

Ultimul capitol al parteneriatului Mercedes-Boeing este partea de shuttle. Totţi cei care îşi iau cuşete în avion vor avea transport gratuit din aeroportul din Dubai la aterizare. Oriunde trebuie să ajungă în serios. Şi bineînţeles că fiind un deal cu nemţii care au aisgurat pe Boeing interior de Clasa S, maşina va fi Clasa S. Ştiţi ce-i mai interesant? Că oamenii sunt atât de bogaţi încât îşi permit să dea pe un bilet de avion cu 777-le în acest regim de cuşetă de numai vreo 15-20 de ori mai puţin decât costă un S Klasse nou. Adică din 10-15 curse pe an îţi iei limuzină nouă.

Un Boeing 777 costă 320 de milioane de dolari. Capacitatea totală este de 400 de pasageri fără echipaj. În 1994 a zburat primul model, iar în 1995 a intrat pe zboruri de linie la United Airlines. Până azi s-au construit 1.520 de bucăţi. 

BOEING 777 CU INTERIOR S KLASSE (VIDEO)

Alexandru Banu

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide