Nissan a început producţia noului Juke. Imagini din fabrica din Sunderland – VIDEO

Autor: Marius Vișan 10 oct. 2019 Știri auto
Nissan a început producţia noului Juke. Imagini din fabrica din Sunderland – VIDEO

Nissan marchează astăzi, 10 octombrie, începutul producţiei noului Juke la fabrica sa din Sunderland, în urma unei investiţii de 100 de milioane de lire sterline.

Desenat, proiectat şi fabricat în Marea Britanie, noul Juke a fost dezvoltat special pentru pieţele europene, Sunderland fiind singura locaţie de producţie pentru acest crossover compact ajuns la a doua generaţie.

Relansarea sa vine la aproape 10 ani după ce stilul îndrăzneţ a lui Juke a ridicat ştacheta în segmentul B

Printre noutăţile aduse de noul model amintim designul mult mai matur, care păstrează însă trăsăturile modelului original, tehnologiile inovatoare ca Nissan ProPilot şi o nouă motorizare turbo cu trei cilindri, care poate fi asociată fie cu o cutie manuală cu şase trepte sau una cu dublu ambreiaj şi şapte trepte.

Noul Nissan Juke a crescut uşor în dimensiuni, având acum o lungime de 4,21 metri, o înălţime de 1,60 metri şi o lăţime de 1,80 metri, ceea ce-i permite să ofere mai mult spaţiu interior pentru pasageri şi bagajele acestora. În spate, spaţiul la genunchi în spate este mai mare cu 5,8 cm, în timp ce spaţiul la cap a crescut cu 1,1 cm, spre satisfacţia celor care călătoresc pe banchetă. Volumul portbagajului are o valoare respectabilă de 422 de litri, şi asta înainte de rabatarea banchetei. În ciuda creşterii dimensiunilor, Nissan este acum mai uşor cu 23 kg, graţie folosirii materialelor avansate.

Motorizarea turbo pe benzină 1.0 DIG-T dezvoltă 117 CP, putând fi configurată fie cu o cutie de viteze manuală, fie cu una automată cu dublu ambreiaj (DCT), aceasta din urmă oferind posibilitatea de a selecta mai multe moduri de schimbare a treptelor – Eco, Standard şi Sport.

Parte a Nissan Intelligent Mobility, Nissan ProPilot, care poate controla direcţia, acceleraţia şi frânarea, este disponibil în premieră pe Nissan Juke. Sistemul permite conducerea semi-autonomă la rularea în coloană pe autostradă, ceea ce face ca drumurile lungi să fie mai puţin obositoare. În plus, numeroase sisteme avansate de asistenţă asigură un nivel ridicat de siguranţă a conducerii.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide