Nissan Ariya: cât costă în România SUV-ul electric și ce dotări are

Autor: Bogdan Bârliga 24 apr. 2023 Știri auto

Nissan Ariya este primul SUV electric al companiei nipone și acest vehicul cu un design inovator promite o autonomie de până la 500 de kilometri. Ariya are la bază conceptul cu același nume prezentat în anul 2019 la Salonul Auto de la Tokyo.

În România acest SUV electric poate fi configurat cu trei variante de putere pentru sistemul electric de propulsie și se pot alege baterii cu capacitatea de până la 87 kWh.

Cine își dorește acest SUV trebuie să aibă un cont bancar bine alimentat: prețurile pe piața locală încep de la 55.900 de euro și versiunea de top are un preț de bază de la 65.400 de euro.

Cât costă Nissan Ariya în România

Să parcurgem mai întâi câteva date tehnice: Nissan Ariya are 4.595 de milimetri în lungime, 1.850 de milimetri în lățime și 1.660 de milimetri în înălțime, iar ampatamentul este de 2.775 de milimetri. Volumul portbagajului variază de la 415 litri până la 468 de litri în funcție de puterea oferită de sistemul electric de propulsie și capacitatea acumulatorului.

Versiunea de bază a SUV-ului electric Ariya este echipată cu un motor electric capabil să dezvolte 215 CP și 300 Nm. A doua variantă oferă o creștere de putere până la 242 CP, iar modelul de top dispune de două motoare electrice cu o putere de 306 CP și 600 Nm.

În varianta de bază Nissan Ariya poate să efectueze repriza de la 0 la 100 km/h în 7.6 secunde, iar în cazul versiunii de top sprintul are loc în 5.1 secunde. Viteza maximă pentru Nissan Ariya cu puterea sistemului electric de 306 CP este de 200 km/h.

SUV-ul electric poate fi comandat cu două baterii: pentru varianta de bază este disponibil un acumulator cu capacitatea de 63 kWh, iar versiunile superioare sunt echipate cu o baterie de 87 kWh. Modelul cu tracțiune față și bateria cu cea mai mică capacitate oferă o autonomie de 400 de kilometri. Acumulatorul de 87 kWh  oferă 535 de kilometri autonomie pentru versiunea cu 242 CP și 515 kilometri pentru varianta de top. Indiferent de capacitatea bateriei Nissan Ariya poate fi încărcat la stații rapide de 130 kW.

Intră în galeria foto

La interior șoferul are la dispoziție un instrumentar de bord digital de 12.3 inch, iar sistemul de infotainment rulează pe un display tactil cu diagonală similară. Pachetul de sisteme de siguranță ProPilot este disponibil și integrează un sistem cruise control adaptiv ce poate prelua informații de la sistemul de navigație.

În România cea mai ieftină variantă Nissan Ariya are un preț de pornire de la 55.900 de euro, iar versiunea de top se vinde pe piața locală de la cu prețuri de la 65.400 de euro. Prin Programul Rabla Plus 2023 prețul pentru versiunea de bază este de 43.500 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Nissan


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide