Nissan Ariya, în premieră în public. A ieșit pe circuitul de Formula 1 de la Monaco

Autor: Promotor 24 mai 2021 Știri auto

Nissan Ariya a apărut în premieră în public. SUV-ul electric al casei japoneze a parcurs și un tur de circuit la Monaco. Acolo tocmai s-a încheiat cursa de Formula 1. Și tot acolo se desfășoară și o etapă de Formula E.

GALERIE FOTO

Este și circuitul stradal pe care Max Verstappen tocmai a câștigat cursa de Formula 1 și unde se desfășoară cursa rezervată monoposturilor cu propulsie electrică din Formula E. Nissan Ariya s-a simțit ca acasă pe străduțele înguste, cu multe viraje, dar și în linia dreaptă din tunelul din apropierea portului.

Cei de la Nissan susțin că noul lor crossover coupe combină tehnologiile de ultimă oră cu un design nou, revoluționar și performanța de top.

Strategia de electrificare a constructorului japonez se bazează pe o experiență de peste 10 ani. Inginerii au preluat tehnologii din sporturile cu motor pentru a oferă o experiență de top la volanul modelului.

Pentru a sublinia conexiunea strânsă dintre motorsport și mașinile electrice construite de Nissan, echipa Nissan Formula E și-a denumit monoposturile din sezonul 2020/2021 după modele omologate pentru drumurile publice. Astfel, monopostul cu numărul 22 poartă denumirea LEAF, iar cel cu numărul 23 se numește Ariya.

Până la această oră, nu mai puțin de 34.000 de persoane și-au manifestat interesul de a achiziționa noul SUV coupe electric.

Nissan Ariya în cifre

Noul Nissan Ariya măsoară 4.595 de milimetri în lungime, 1.850 de milimetri în lățime și 1.660 de milimetri în înălțime. Ampatamentul său este de 2.775 de milimetri.

Versiunea de top vine cu două motoare electrice. Acestea dezvoltă împreună 390 de cai putere și care îi asigură tracțiune integrală e-4ORCE. Energia este stocată într-o baterie de 87 kWh, care îi asigură o autonomie de până la 400 de kilometri. Viteza maximă a acestei versiuni este de 200 km/h.

Cei care vor o autonomie mai mare, de 500 de kilometri, pot comanda versiunea cu aceeași baterie, dar cu tracțiune față.

Nissan Ariya entry-level are un singur motor electric, 215 cai putere și tracțiune față. Până la 360 de kilometri poate rula această versiune, echipată cu bateria de 63 kWh.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide