Nissan GT-R primește o versiune îmbunătățită și două ediții speciale

Autor: Adrian Somai 16 ian. 2023 Știri auto

Nissan GT-R a primit la sfârșitul săptămânii trecute o versiune îmbunătățită, constructorul nipon pregătind o parte frontală revizuită și alte câteva surprize. În plus, potrivit Top Gear, pe piața locală din Japonia, GT-R va beneficia de două ediții speciale – Nismo Special, respectiv T-Spec.

GT-R nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare pentru cei mai mulți dintre pasionații auto. Prezentat oficial în urmă cu 15 ani, GT-R se dovedea la acea vreme a fi una dintre cele mai performante mașini de pe piață. Industria auto evoluează însă extrem de rapid, drept pentru care nu sunt puțini cei care au dat deja uitării de multă vreme “bătrânul” GT-R.

Mai mult decât atât, GT-R nici măcar nu mai este disponibil pe piața auto europeană la această oră, constructorul nipon luând decizia de a îl retrage din cauza standardelor de emisii tot mai drastice decise la Bruxelles. Chiar și așa însă, GT-R rămâne un model important pentru mulți pasionați auto europeni.

Nissan a pregătit acum mai multe noutăți pentru GT-R, cea mai importantă putând fi remarcată la nivelul parții frontale. Mai exact, modelul a primit o nouă grilă frontală. În plus, specialiștii Nissan spun că aerodinamica modelului a fost îmbunătățită.

Două ediții speciale pentru piața locală din Japonia

Prima ediție specială menționată în rândurile anterioare este GT-R Nismo Special, model care a primit o capotă nouă din carbon și un diferențial mecanic cu alunecare limitată și un pachet aerodinamic mai consistent. Motorul V8 twin turbo este capabil să livreze în acest caz 600 de cai putere. La interior, modelul a primit scaune noi Recaro, fabricate din fibră de carbon.

GT-R Premium T-Spec este cea de-a doua ediție specială pe care au pregătit-o cei de la Nissan. Modelul a primit o suspensie recalibrată, frâne noi cu mai multe componente carbon-ceramice. În acest caz, propulsorul este capabil să dezvolte 570 de cai putere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide