Nissan îşi apără recordul obţinut cu GT-R

Autor: Dan Vache 15 oct. 2008 Știri auto

Nissan GT-R, 7m29s pe NurburgringDupă ce Porsche i-a făcut pe mulţi să creadă că Nissan GT-R nu ar fi capabil de un record pe Nurburgring, Nissan a pus piciorul în prag, ba mai mult se pare că le-a dat "peste nas" germanilor. Nissan nu doar că a declarat că a folosit cauciucurile standard ale maşinii, şi nu un set special după cum a spus Porsche, dar are şi o dovadă video disponibilă în orice moment pentru cei sceptici.

Deoarece un comentariu în plus ar fi de prisos cel mai în măsură lucru pentru a reda poziţia celor de la Nissan este chiar răspunsul oferit de japonezi printr-un comunicat de presă, după cum urmează: " La fel ca pentru oricare alţi clienţi ai noştri, le recomandăm şi producătorilor auto care cumpără un Nissan GT-R să respecte procedurile oferite de noi, periodicitatea verificărilor şi întreţinerea corectă a lui GT-R pentru a oferi un maximum de performanţă maşinii. În plus oferim cursuri de conducere a lui GT-R pentru actualii şi viitorii clienţi pentru a-i ajuta să obţină cele mai bune rezultate cu maşina lor."

Mai mult, inginerul şef al Nissan, Kazutoshi Mizuno, cel care s-a ocupat de construirea lui GT-R, a declarat că "GT-R a fost proiectat încă de la început pentru a fi un supercar care să poată fi condus oriunde, oricând şi de oricine." Mizuno consideră, de asemenea, că testarea unui model cu specificaţiile standard este mult mai relevantă decât folosirea unui model preparat care să nu poată fi cumpărat de către clienţi. 

Cât despre faptul că Nissan consideră că modelul lor ar fi fost şi mai rapid dacă nu ar fi cărat aparatura grea destinată înregistrării rezultatelor, rămâne de văzut probabil într-o cursă viitoare. Nissan pare
să aibă sorţi de izbândă în acest duel însă cel mai potrivit ar fi să vedem o reeditare a cursei dintre Nissan GT-R şi cele trei modele ale lui Porsche. V-ar plăcea, nu?     

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide