Nissan Juke are în sfârşit un succesor, după aproape un deceniu de succes

Autor: Cristian Agatie 05 sept. 2019 Știri auto

Vezi galeria foto

Printre noutăţile aduse de noul model amintim designul mult mai matur, care păstrează însă trăsăturile modelului original, tehnologiile inovatoare ca Nissan ProPilot şi o nouă motorizare turbo cu trei cilindri, care poate fi asociată fie cu o cutie manuală cu şase trepte sau una cu dublu ambreiaj şi şapte trepte.

Noul Nissan Juke a crescut uşor în dimensiuni, având acum o lungime de 4,21 metri, o înălţime de 1,60 metri şi o lăţime de 1,80 metri, ceea ce-i permite să ofere mai mult spaţiu interior pentru pasageri şi bagajele acestora. În spate, spaţiul la genunchi în spate este mai mare cu 5,8 cm, în timp ce spaţiul la cap a crescut cu 1,1 cm, spre satisfacţia celor care călătoresc pe banchetă. Volumul portbagajului are o valoare respectabilă de 422 de litri, şi asta înainte de rabatarea banchetei. În ciuda creşterii dimensiunilor, Nissan este acum mai uşor cu 23 kg, graţie folosirii materialelor avansate. 

Motorizarea turbo pe benzină 1.0 DIG-T dezvoltă 117 CP, putând fi configurată fie cu o cutie de viteze manuală, fie cu una automată cu dublu ambreiaj (DCT), aceasta din urmă oferind posibilitatea de a selecta mai multe moduri de schimbare a treptelor – Eco, Standard şi Sport.

Parte a Nissan Intelligent Mobility, Nissan ProPilot, care poate controla direcţia, acceleraţia şi frânarea, este disponibil în premieră pe Nissan Juke. Sistemul permite conducerea semi-autonomă la rularea în coloană pe autostradă, ceea ce face ca drumurile lungi să fie mai puţin obositoare. În plus, numeroase sisteme avansate de asistenţă asigură un nivel ridicat de siguranţă a conducerii.

Citeşte şi

Care sunt cele mai fiabile maşini mai vechi de 10-11 ani? Un top care-i va surprinde pe mulţi

Începe haosul în Prelungirea Ghencea: lucrările de lărgire demarează luni, o dată cu începerea şcolilor!

Bombe pe roţi! Jumătate dintre maşinile controlate de RAR sunt un pericol pentru circulaţie!

A depăşit pe linie continuă şi a primit imediat o lecţie dură. La asta nu se aştepta! – VIDEO

TESTAT pe VW Passat. Ce se întâmplă dacă tragi frână de mână electronică în timp ce maşina merge – VIDEO

Noul sistem de infotainment NissanConnect oferă suport pentru Android Auto şi Apple CarPlay, afişarea informaţiilor făcându-se pe un ecran central cu diagonala de 8 inchi. Sistemul dispune de navigaţie TomTom integrată cu informaţii de trafic în timp real, dar şi hotspot WiFi pentru conectarea dispozitivelor mobile.

Premiera noului Nissan Juke va avea loc la Frankfurt săptămâna viitoare, iar primii clienţi îşi vor primi maşinile la finalul lunii noiembrie.

Vezi galeria foto

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide