Nissan Qashqai e-Power: Un SUV hibrid neconvențional, dar economic – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum 4 săptămâni Știri auto

Noul Nissan Qashqai vrea să ducă mai departe succesul predecesorilor săi, dar o face într-un mod puțin mai neconvențional.

Noul Nissan Qashqai continuă o serie de SUV-uri de succes pentru producătorul auto japonez. Cel pe care am avut să îl testăm vine cu un tren de rulare diferit față de cele cu care eram obișnuiți până acum.

Este vorba despre un Nissan Qashqai e-Power, un hibrid ceva mai aparte, care nu folosește motorul termic pentru a antrena roțile. În niciun moment, sub nicio formă, motorul pe benzină în trei pistoane, turbo, nu antrenează direct roțile. Mașina este pusă în mișcare de un motor electric, iar cel termic furnizează energia necesară pentru antrenarea motoarelor electrice, dar și pentru a alimenta bateria mașinii. Puterea totală este de 190 CP, iar mașina nu are nevoie de o cutie de viteză. Producătorul declară un consum mediu de 5,4 litri pe 100 km. Acest lucru, plus rezervorul de 55 de litri, ar trebui să facă posibilă atingerea unei autonomi de aproximativ 1.000 km.

Designul este modern și elegant

La exterior, noul Qashqai înglobează noua linie de design a companiei, având muchii mai ascuțite și linii bine definite. Farurile full LED și luminile de zi ies în evidență și flanchează grila centrală tipică, în formă de trapez. Pentru că avem de-a face cu o echipare de top, avem și cele mai mari jante disponibile, care au un diametru de 20 de inch.

Plafonul negrul contrastează cu restul caroseriei, care este finisat într-o nuanță de alb, și mai ascunde din masivitatea mașinii. Qashqai vine echipat și cu bare transversale pe plafon, pentru cei ce vor să monteze diferite accesorii.

La fel ca în față, blocurile optice spate cu care acest Qashqai a fost dotat sunt complet LED și vor arăta foarte bine pe timpul nopții, bineînțeles. Per total, este un design familiar, ușor de identificat ca fiind un Qashqai. În spatele hayon-ului acționabil electric regăsim un portbagaj spațios, cu un volum total de 479 de litri.

Interiorul noului Nissan Qashqai este un loc plăcut

Odată ce deschidem portiera, descoperim materiale bune: plastic moale la atingere și piele cu o tentă albăstruie, care conferă un aer modern interiorului. Scaunele au reglaje electrice cu memorie, sunt încălzite și au și funcție de masaj.Ergonomia interiorului este bună, iar sistemul de infotainment în echiparea de top oferă un ecran cu o diagonală de 12,3 inch. Are conectivitate cu Apple CarPlay, Android Auto și navigație, în caz că cineva dorește să utilizeze funcția. De asemenea, varianta de top dispune și de un sistem audio de la Bose, plus un sistem de camere la 360 de grade.

Tabloul de bord este, de asemenea, digital, iar șoferul dispune și de un head-up display. Mai multe detalii puteți afla din următorul video:

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut alături de echipa WASD.ro, acolo unde a acumulat experiență în redactarea materialelor. Pasiunea l-a condus către domeniul în care a vrut dintotdeauna să activeze, anume în ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide