Nissan renunță la brandul Datsun pentru a doua oară

Autor: Cristian Gubandru 26 apr. 2022 Știri auto

Producătorul auto Nissan a oprit producția de automobile Datsun, brand care are o istorie de peste un secol.

Datsun a fost una dintre mărcile care a ajutat producătorii japonezi de mașini să fie prezenți la nivel global după cel de-al Doilea Război Mondial. În ciuda vânzării de milioane de mașini în întreaga lume, numele Datsun a fost eliminat treptat în anii 1980.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Compania a reînviat marca trei decenii mai târziu, descriind noua gamă de vehicule drept „o parte importantă a ADN-ului Nissan”.

Acum, purtătorul de cuvânt al Nissan, Azusa Momose, a declarat pentru BBC că firma va continua să-și vândă stocul de mașini Datsun și să ofere servicii post-vânzare proprietarilor lor.

Istoria Datsun

Înainte de apariția mărcii, o mașină numită DAT a fost construită în 1914 de Kaishinsha Motorcar Works din Tokyo.

Cuvântul DAT a fost un acronim al numelor de familie a trei investitori: Den, Aoyama și Takeuchi. În 1933, fondatorul Nissan, Yoshisuke Aikawa, a preluat afacerea.

La începutul anilor 1930, compania a lansat și o mașină economică și ușoară numită „DAT-son”. Numele a fost ulterior schimbat în „Datsun”.

Începand din anii 1970, aproximativ 20 de milioane de mașini Datsun au fost vândute în 190 de țări din întreaga lume. Cu toate acestea, numele a fost eliminat treptat din 1981, Nissan devenind brandul principal al companiei la nivel global.

În 2012, Nissan a anunțat revenirea mărcii și a vândut mașini sub acest nume în țări precum India și Indonezia.

Nissan a declarat acum că se va concentra pe „modelele și segmentele de bază care aduc cele mai multe beneficii clienților, dealerilor și business-ului”, ca parte a unei strategii globale de transformare.

Sursa: BBC

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: datsun.com


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide