Nissan va elimina din gamă modelul Leaf și îl va înlocui cu un crossover electric

Autor: Mihai Morcovescu 18 iul. 2022 Știri auto

Modelul electric Nissan Leaf, care a marcat începutul erei electromobilității pentru producătorul japonez, are zilele numărate. Potrivit celor mai recente informații care circulă în industrie, automobilul cu zero emisii ar urma să fie retras de pe piață.

Producția lui Leaf este de așteptat să se încheie la jumătatea deceniului, notează publicația Automotive News. Automobilul japonez este construit în trei unități de producție din Japonia, SUA și Marea Britanie.

Așadar, nu va exista o nouă generație, ci niponii ar urma să umple golul în gamă cu un crossover electric complet nou. Acesta ar trebui să-și facă debutul în cursul anului 2025.

Viitorul crossover electric Nissan va sosi în 2025

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Lansat în 2010, Nissan Leaf este văzut în segmentul mașinilor electrice drept unul dintre pionierii mobilității electrice. Actuala generație este cea de-a doua și se află pe piață din 2018. În același an, a devenit singurul model de clasă compactă al producătorului din Yokohama.

Cu toate acestea, Leaf nu s-a bucurat de un succes comercial la nivelul așteptărilor oficialilor mărcii japoneze în frunte cu fostul CEO, Carlos Ghosn. Spre exemplu, în 2014 – cel mai bun an al său – mașina s-a vândut în doar 30.200 de unități în SUA. În prezent, cifrele de vânzări sunt sub jumătate din această valoare.

Nemulțumirea este cu atât mai mare cu cât s-au investit miliarde de dolari în fabrici dedicate vehiculelor și în producția de baterii. Aceasta din urmă, într-un joint-venture cu compania NEC. În plus, planurile companiei vizau lansarea a patru modele cu emisii zero care să fie comercializate la nivel global.

Drept urmare, Nissan nu intenționează să lanseze o nouă generație Leaf. În schimb, o va înlocui cu un model complet nou mai adaptat nevoilor cumpărătorului modern de vehicule electrice. Conform sursei citate, este vorba despre un crossover bazat pe platforma CMF-EV, care ar urma să fie lansat la jumătatea deceniului.

Viitorul crossover cu emisii zero va fi produs la uzina pe care Nissan o deține în orașul englez Sunderland.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nissan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide