Noi imagini cu cel mai sportiv BMW: Seria 8 Coupe – GALERIE FOTO-VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Designul coborât al automobilului, silueta alungită şi linie a acoperişului ce curge elegant spre spatele cu contururi „double bubble” distinctive, ampatamentul lung şi ecartamentul lat sunt elementele definitorii ale proporţiilor BMW Seria 8 Coupé. Cu dimensiuni exterioare de 4.843 mm în lungime, 1.902 mm în lăţime, 1.341 mm în înălţime şi ampatament de 2.822 mm, automobilul cu două uşi are proporţii foarte sportive.

Aerul sportiv al designului exterior este continuat şi în interior, creând o ambianţă la care a fost adăugat luxul. În acelaşi timp, toate liniile sunt orientate către înainte, direcţionând automat privirea spre faţă şi punând accentul pe condusul sportiv. Scaunele sport sunt tapiţate standard cu piele Vernasca. Decoraţiunile integrale cu piele în zona uşilor şi panoul de instrumente sunt şi ele standard. 

Caracterul luxos al noului BMW Seria 8 Coupé poate fi îmbunătăţit şi de o serie de accesorii opţionale de cea mai bună calitate. Gama include BMW Display Key, încărcare wireless pentru telefoanele mobile, scaune cu climatizare, sistemul de sunet Bowers & Wilkins Diamond Surround, precum şi aplicaţii de sticlă pentru schimbător, butonul iDrive şi o serie de butoane. În plus, există o gamă de opţiuni BMW Individual specifice modelului.

Un nou motor V8 îşi face debutul la BMW M850i xDrive Coupé. Motorul de 4,4 litri, cu tehnologie M Performance TwinPower Turbo, oferă o combinaţie deosebită de livrare impresionantă a puterii şi o acustică la fel de impresionantă, care este îmbunătăţită şi de sistemul de evacuare sport cu clapetă de control. Blocul motor, turbocompresoarele situate în spaţiul V al cilindrilor, sistemul de injecţie directă pe benzină, scutul termic, sistemul de circulaţie a răcirii, precum şi electronica de aprindere şi a motorului sunt doar câteva dintre caracteristicile care au fost dezvoltate suplimentar. 

Datorită unei creşteri a puterii de 50 kW/68 CP, fără a avea impact asupra masei în comparaţie cu motorul pe care îl înlocuieşte, noul V8 poate genera acum 390 kW/530 CP, nivel disponibil între 5.500 şi 6.000 rpm. Cuplul maxim de 750 Nm este disponibil pe o gamă largă de turaţii, de la 1.800 la 4600 rpm. Aceste performanţe asigură pentru BMW M850i xDrive Coupé o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3,7 secunde.

Noul BMW 840d xDrive Coupé oferă încă o abordare distinctivă asupra genului de automobil sport. Utilizarea unui motor diesel în acest segment produce o combinaţie unică de dinamică susţinută de cuplu motor generos şi o economie de combustibil excelentă. Motorul diesel de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie şi tehnologie BMW TwinPower Turbo, oferă o putere maximă de 235 kW/320 CP şi un cuplu de vârf de 680 Nm, disponibil încă de la 1.750 rpm.

Motorul transferă puterea prin intermediul unei versiuni îmbunătăţite a transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte, cu rapoarte schimbate pentru acceleraţii puternice în treptele mici şi eficienţă în treptele superioare. Clapetele de schimbare de pe volan sunt incluse standard pentru selectarea manuală a treptelor.

 Comentarii
Inchide