Noi percheziţii la sediul companiei VW în scandalul emisiilor

Autor: Visan Marian acum 5 ani Știri auto
Noi percheziţii la sediul companiei VW în scandalul emisiilor

Procurorii germani au efectuat noi percheziţii la sediile companiei Volkswagen (VW), pentru a determina dacă aceasta a subevaluat emisiile de dioxid de carbon la un număr mai mare de maşini decât cel admis iniţial, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Volswagen a confirmat că sediul central a fost percheziţionat din nou la începutul lunii martie, în contextul scandalului privind emisiile subevaluate.

Autorităţile din Braunschweig au verificat 13 birouri din sediile VW aflate în Wolfsburg, confiscând documente şi fişiere digitale care vor fi evaluate în următoarele săptămâni, a declarat o sursă din cadrul investigaţiei, citată de publicaţia WirtschaftsWoche.

Autorităţile au informat că analizează un comunicat publicat de compania Volkswagen pe data de 9 decembrie 2015, suspectând că datele menţionate nu ar fi corecte, ceea ce ar putea reprezenta un caz de manipulare a pieţei.

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat recentele percheziţii, însă a refuzat să ofere mai multe detalii. Biroul procurorului din Braunschweig nu a putut fi contactat imediat de reporteri.

Producătorul auto german a admis, în septembrie 2015, că a folosit un program pentru a modifica emisiile maşinilor diesel din Statele Unite. Acest fapt a evidenţiat neglijenţa testelor din Uniunea Europeană şi nevoia de reforme.
Comentarii
Inchide