Noi şantiere în Bucureşti în 2015: pasajul pietonal Piaţa Romană şi strada Fabrica de Glucoză

Autor: Iulian Dnistran 07 ian. 2015 Știri auto

Primăria Capitalei va începe în 2015 două noi mari şantiere – pasajul pietonal de la Piaţa Romană şi lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, care urmează să preia traficul de pe autostrada A3, scrie HotNews.

Publicaţia online îl citează pe Ion Dedu, şeful direcţiei de infrastructură din Primăria Capitalei, care a spus că bugetul alocat în 2015 pentru proiecte de infrastructură – de circa 400 de milioane de lei – va merge şi către finalizarea lucrărilor începute în anii trecuţi, cum ar fi pasajul subteran de la Piaţa Sudului, modernizarea Şoselei Pantelimon-Iancului, drumul expres către autostrada A1 şi podul de la Ciurel.

Pasajul pietonal de la Piaţa Romană va costa aproximativ 65 de milioane de lei, iar lucrările vor dura în jur de un an şi jumătate. Scopul pasajului este, potrivit HotNews, de a fluidiza traficul în zonă şi de a îmbunătăţi circulaţia pietonală. Pasajul va avea cinci intrări şi va fi conectat la staţia de metrou cu acelaşi nume, iar la suprafaţă vor fi plantaţi 40 de copaci şi va fi amenajat un spaţiu verde de aproximativ 500 de metri pătraţi.

La lărgirea străzii Fabrica de Glucoză va fi nevoie de exproprieri, dar Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a decis încă ce terenuri trebuie expropriate. În 2014, proiectul privind exproprierile a fost modificat de la 163 de milioane de lei (cât era în 2010) la 60 de milioane de lei, dar nu a mai fost aprobat din cauza scandalului politic dintre partidele prezente în Consiliu.

Aşa arată în prezent strada Prelungirea Ghencea

În acelaşi articol se vorbeşte şi despre amânarea lărgirii străzii Prelungirea Ghencea pentru 2016. În prezent, circulaţia pe această stradă se desfăşoară pe o singură bandă pe sens şi nu există trotuare şi nici staţii amenajate pentru mijloacele de transport ale RATB.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide