Noi stații de servicii vor fi construite pe autostrăzile A1 și A2

Autor: Daniel Samoilă 25 nov. 2021 Știri auto
Noi stații de servicii vor fi construite pe autostrăzile A1 și A2

Compania MOL România a anunțat că va începe să construiască câteva stații de servicii pe autostrăzile A1 și A2, ca urmare a unui contract încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Concret, compania va construi în perioada următoare șase din cele 14 stații de servicii pe care le-a promis. Contractul cu CNAIR a fost semnat la începutul acestui an.

Au fost obținute autorizații de construcție pentru patru loturi (opt stații de servicii) după cum urmează: lotul 7 – comuna Ilia, Județul Hunedoara; lotul 9 – localitatea Vințu de Jos, comuna Pianu, Județul Alba; lotul 10 – comuna Câlnic, Județul Alba; lotul 13 – localitatea Murfatlar, Județul Constanța.

Pregătirile pentru lucrările de construcție au început deja pe loturile de la Ilia, Vințu de Jos și Murfatlar, iar la Câlnic vor începe în decembrie.

Când vor fi deschise noile stații de servicii de pe autostrăzi?

Stațiile de încărcare vor fi finalizate în a doua jumătate a anului 2022. Investiția este de aproximativ două milioane de euro pentru fiecare dintre stațiile care vor fi construite. Bugetul pentru acest proiect este de 28 de milioane de Euro.

Stațiile vor oferi servicii de alimentare cu carburant, pompe rapide pentru camioane, puncte de încărcare pentru vehicule electrice, restaurant Fresh Corner, spații special amenajate pentru șoferii de camioane, utilizatorii de auto rulote.

După ce a câștigat licitația publică, compania mai sus menționată a stabilit că va construi 10 spații de servicii pe ruta Nădlac – Sibiu (A1), 2 amplasamente pe ruta Pitești – București (A1) și 2 amplasamente pe ruta Cernavodă – Constanța (A2).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide