Noile Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm – Pentru cei care consideră că 510 cai putere nu sunt de ajuns

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2020 Știri auto

Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm sunt propunerile făcute de producătorul italian celor care consideră că versiunea Quadrifoglio cu 510 cai putere nu este de ajuns.

Intră în GALERIA FOTO

Lumea sedanurlor ultra-performante se înnoiește. Își fac apariția acolo Alfa Romeo Giulia GTA și Giulia GTAm. Denumirea Gran Turismo Alleggerita revine la pachet cu un look intimidant. Inspirate de Giulia GTA din 1965 și bazate pe Giulia Quadrifoglio, GTA și GTAm primesc o versiune actualizată a motorului V6 biturbo de 2,9 litri, care dezvoltă acum 540 de cai putere, cu 30 mai mult decât la Quadrifoglio.

Inginerii Alfa Romeo le asigură celor două o aerodinamică superioară și o manevrabilitate mai bună, dar au lucrat intens și pentru a le oferi o greutate mai mică și o forță de apăsare mai mare, folosind tehnologii implementate în Formula 1.

Alfa Romeo Giulia GTAm are în plus un eleron uriaș de carbon, pentru o forță de apăsare mai mare. Capota este din fibră de carbon, la fel sunt și bara față și aripile, pentru a menține sub control greutatea mașinii.

Alfa Romeo a mărit ecartamentul pe față cu 50 de milimetri, a dezvoltat arcuri și amortizoare noi pentru o manevrabilitate superioară.

Giulia GTA are sistem de evacuare Akrapovic integrat în difuzor spate din fibră de carbon.

Bordul, fețele ușilor, torpedoul, scaunele și montanții sunt îmbrăcați în alcantara în Giulia GTA, în timp ce versiunea GTAm primește inserții din carbon cu finisaj mat. Dispare de la bordul versiunii extreme bancheta spate.

Italienii au folosit aluminiu pentru fabricarea motorului, a suspensiei și a ușilor, iar pentru ramele geamurilor au apelat la o rășină policarbonat folosită în sporturile cu motor. Astfel Giulia GTAm are 100 de kilograme mai puțin decât Giulia Quadrifoglio, cântărind aproximativ 1.500 de kilograme. Noile versiuni accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,6 secunde.

Dooar 500 de super-sedanuri Giulia GTA și GTAm vor fi construite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide