Noile Audi RS 3 Sportback şi Sedan, la vânătoare de Mercedes-AMG

Autor: Elena Luchian 19 iul. 2021 Știri auto

Noile Audi RS3 Sportback și Sedan au pornit la vânătoare de Mercedes-AMG A45. Audi a făcut publice primele imagini și informații.

GALERIE FOTO

Noile Audi RS3 Sportback și Sedan au primit o grilă redesenată flancată de faruri noi Matrix LED. Au apărut acolo prize de aer mai mari. Pentru o imagine intimidantă pe șosea, mașinile au acum aripi față mai late cu 33 de milimetri decât generația precedentă.

RS3 Sportback și Sedan primesc și jante de 19 inci, exclusiv proiectate pentru ele. Acestea vin, în premieră, cu anvelope semi-slick. Un eleron proeminent, vopsit în negru, un difuzor nou și stopurile cu design nou, completează look-ul modelelor. Tot în partea din spate apar terminațiile ovale ale sistemului de evacuare RS Sport.

La bord se regăsește un volan aplatizat în partea inferioară, îmbrăcat în Alcantara, care poartă logo-ul RS. Pielea nappa îmbracă optional scaunele sport. Cei care comandă pachetul Design vor primi accente verzi sau roșii în cabină.

Viitorul posesor de Audi RS3 Sportback sau Sedan primește un instrumentar de bord digital de 12,3 inci cu grafică tipică RS. Un ecran tactil de 10,1 inci redă sistemul multimedia.

Sub capota celor două lucrează motorul de 2,5 litri TFSI cu cinci cilindri. Unitatea dezvoltă 400 de cai putere și este cuplată la o transmisie automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală quattro.

Sunt parametri care fac noile Audi RS3 Sportback și Sean să accelereze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde, fiind cu 0,3 secunde mai rapide decât generația precedentă. Viteza lor este limitată electronic la 250 km/h. Cei care vor bifa pachetul optional RS Dynamic, vor putea ajunge la 290 km/h.

O suspensie sport echipează noile Audi RS3 Sportback și Sedan în versiune standard. Cei care comandă suspensia RS vor sta cu 10 milimetri mai aproape de sol decât în S3 sau cu 25 de milimetri mai aproape decât într-un Audi A3 obișnuit. Tot optional poate fi comandată și o suspensie activă.

Noile Audi RS3 Sportback și Sedan – moduri speciale de rulare

Cel aflat la volan va putea trece mașina prin modurile Comfort, Auto, Dynamic RS Individual, Efficiency și RS Performance. Acesta din urmă a fost dezvoltat special pentru circuit. Audi a pregătit și un mod special, RS Torque Rear, care permite derapaje controlate. Un sistem RS Torque Splitter vine în locul diferențialului spate de la vechiul RS3.

Listele de comenzi pentru noile Audi RS3 Sportback și Sedan se deschid luna viitoare. Primii clienți își vor primi mașina comandată în această toamnă. În Germania, prețul de pornire pentru RS3 Sportback este de 60.000 de euro. De la 62.000 de euro plătește cel care își dorește un RS3 Sedan.

Audi RS3 rivalizează cu Mercedes-AMG A45 S 4MATIC+. Compacta cu logo în formă de stea este pusă în mișcare de un motor turbo de 2.0 litri cu patru cilindri, care dezvoltă 421 de cai putere. Modelul accelerează de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde, fiind cu 0,1 secunde mai lent decât RS3 de la Audi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide