Noile Audi S6 şi S7 primesc motorul V6 TDI de 349 CP precum şi sistem mild hibrid – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 11 apr. 2019 Știri auto

Noile Audi S6 şi S7 primesc motorul V6 TDI de 3,0 litri care produce 349 CP (257 kW), precum şi sistemul mild hibrid de 48 V. Performanţele motorului îi permit un sprint de 5.0 secunde de la 0-100 km/h pentru sedanul S6, în timp ce S6 Avant şi S7 Sportback au nevoie de doar 5.1 secunde. 

Cea mai importantă noutate a celor trei modele este motorul V6 TDI de 3,0 litri cu un compresor ş sistem mild hibrid de 48 de volţi menit să reducă consumul de combustibil şi să cresască performanţa. Tehnologia a fost lansată recent pe modelul SQ5 TDI. Aceasta are o configuraţie similară, cu un cuplu identic de 700 de nm însă puterea este puţin diferită, noile modele S6 şi S7 oferind 349 cai putere (257 kW), în timp ce SUV-ul are o putere de 347 CP (255 kW).

Alte caracteristici mecanice includ direcţia intagrală, care branchează roţile din spate cu până la cinci grade în direcţia opusă celor frontale la viteze de până la 60 km/h, pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea la viteză redusă. Pe când la viteze de peste 60 km/h acestea se înclină cu două grade în aceeaşi direcţie cu cele din faţă pentru a spori stabilitatea.

Suspensia pneumatică adaptivă este disponibilă ca opţiune. De asemenea, cumpărătorii pot opta pentru frâne carbon-ceramice, iar discuri din oţel de 400 mm şi 350 mm sunt disponibile în standard, echipate cu etriere cu şase pistoane. Jantele de 20 inci sunt disponibile ca standard, iar cele de 21 de inci sunt opţionale. 

În ceea ce priveşte restul detaliilor, sedanul S6 şi modelul Avant, împreună cu modelul S7 Sportback, au toate componentele agresive, dar subtile, cu influenţe „S” – precum evacuările sport. 

Detaliile din aluminiu şi crom accentuează exteriorul, în timp ce barele de protecţie mai sportive şi înălţimea căilor de rulare creează o poziţie atletică pentru toate cele trei modele.

În interior, există o gamă de opţiuni, în funcţie de gusturile clienţilor, inclusiv finisaje care vă reamintesc că conduceţi un model „S”. Opţiunile disponibile includ scaune sportive cu logo-ul Audi S, cu funcţii de ventilaţie şi masaj, tapiţerie din piele Alcantara sau „Valcona” de culoare neagră / gri / roşie, împreună cu inserţii din aluminiu şi lemn.

Pentru interior sunt disponibile încă din dotarea standard, indiferent de model, afişajul Audi Virtual Cockpit de 12,3 inch, sistemul de climatizare cu patru zone şi sistemul de infotainment MMI Navigation Plus.

Preţurile în Europa încep de la 76.500 de euro pentru S6, 79.000 de euro pentru S6 Avant şi 82.750 de euro pentru S7 Sportback. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide