Noile BMW X3 și X4 facelift și versiunile lor M Competition – Look nou și până la 510 cai putere

Autor: Elena Luchian 09 iun. 2021 Știri auto

BMW prezintă noile X3 și X4 facelift, cu un look nou și tehnologie actualizată. Toate versiunile sunt echipate cu sistem micro-hibrid. Modelele X3 și X4 M Competition vin cu 510 cai putere!

GALERIE FOTO

Cele două modele facelift primesc o grilă mai mare, dintr-o singură bucată, dar încă departe de ceea ce vedem la Seria 4 sau la noile M3 și M4. Grila este flancată de faruri full LED, standard la X3, sau LED adaptive cu funcție matrix, standard la X4. Acestea sunt acum mai înguste. Sub grilă apare o bară redesenată.

Stopuri noi apar la ambele, cu o grafică regândită, dar și o bară nouă în spate. Cei care vor un loc mai sportiv pot bifa pachetul exterior M, care aduce jante de 19 inci

Noul BMW X3 propune nouă culori exterioare. Brooklyn Grey este nouă, la fel ca BMW Individual Tanzanite Blue II metallic. Pentru X4, clienții pot alege și Piermont Red.

La bord apare o consolă centrală reconfigurată, similară cu cea care se regăsește în cabina lui BMW Seria 4. Sistemul de climatizare este controlat prin intermediul unor butoane mutate acum mai sus. Ecranul tactil de 10,25 de inic este standard la X3. Cei care aleg Live Cockpit Professional, standard la X4, primesc automat și instrumentarul de bord digital de 12,3 inci, și un ecran tactil de 12,3 inci.

Noile BMW X3 și X4 facelift – toate motoarele primesc tehnologie micro-hibrid

Toate cele șapte motorizări, cu 4 sau 6 cilindri, disponibile primesc tehnologie micro-hibridă. Patru versiuni diesel și trei pe benzină sunt disponibile, cu puteri cuprinse între 184 și 360 de caci putere.

Versiunile entry level sunt BMW X3 xDrive20i și BMW X4 xDrive20i cu 184 de cai putere. Urmează X3 xDrive30i și X4 xDrive30i cu 240 de cai putere. Cea mai puternică versiune pe benzină este M40i cu 360 de cai putere.

X3 xDrive20d și BMW X4 xDrive20d primesc 190 de cai putere. Mai sus în gama diesel apar X3 xDrive30d și X4 xdrive30d cu 286 de cai putere. Versiunile diesel de top sunt X3 M40d și X4 M40d cu 340 de cai putere.

O versiune plug-in hybrid, BMW X3 xDrive30e Plug-in Hybrid, vine cu motorul pe benzină cu patru cilindri și cu un motor electric, care dezvoltă împreună 292 de cai putere. Cel aflat la volan primește suplimentar 41 de cai putere în plus pentru o perioadă limitată de timp, atunci când motorul electric intră în funcțiune. O baterie litiu-ion stochează energie suficientă pentru a rula cu emisii zero până la 50 de kilometri.

Toate versiunile vin echipate cu transmisia automată Steptronic cu opt rapoarte și tracțiune integrală BMW xDrive. Pentru X3 M40i, X3 M40d și toate versiunile X4, clienții pot comanda o transmisie Steptronic Sport cu padele pe volan și funcție Launch Control.

Noile BMW X3 și X4 își vor face debutul european la Salonul Auto de la Munchen, care ia locul evenimentului de la Frankfurt. Acesta va avea loc în perioada 7-12 septembrie.

Versiunile BMW X3 M Competition și X4 M Competition

Versiunile BMW X3 M și X4 M Competition primesc cel mai puternic motor cu șase cilindri în linie, care dezvoltă 510 cai putere și 650 Nm. Sunt cifre care asigură o accelerație de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde. 285 km/h este viteza maximă la care pot ajunge cele două, atunci când sunt echipate cu pachetul optional M Driver.

O transmisie M Steptronic cu opt trepte, padele pe volan și Drivelogic expediază resursele către puntea spate. Mașinile sunt echipate cu tracțiune integrală M xDrive cu orientare spre puntea spate.

Sistemul de evacuare sport M este standard și asigură o coloană sonoră pe măsura designului agresiv. Standard sunt și suspensia M adaptivă cu amortizoare controlate electronic, și sistemul de frânare M compound, și jantele de 21 de inci cu anvelope mixte.

Cele două modele vor fi lansate pe piață în luna august. În Germania, BMW X3 M Competition pornește de la 97.600 de euro, iar X4 M Competition – de la 99.600 de euro.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide