Noile Ferrari SF90 XX Stradale și Spider sunt primele modele de stradă din seria XX – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 29 iun. 2023 Știri auto

Ferrari a prezentat noile SF90 XX Stradale și SF90 XX Spider. Cele două modele sunt primele mașini cu drept de circulație pe drum public din seria XX.

Divizia XX din cadrul Ferrari există încă din anul 2005, dar această denumire a fost întotdeauna rezervată modelelor construite cu un singur scop în minte: circuitul. Acum, acest nume ajunge pe drumurile publice, pentru prima dată, odată cu lansarea modelelor SF90 XX Stradale și Spider, relatează Carscoops.

Cele două modele oferă îmbunătățiri considerabile la capitolul forță de apăsare aerodinamică grație elementelor adiționale și spoilerului fix din spate, care are dimensiuni generoase. Toate modificările aerodinamice oferă un total de 530 kg de apăsare la 240 km/h, în creștere față de 390 kg produse la aceeași viteză de un SF90 Stradale.

Nu doar elementele aerodinamice suplimentare îi conferă lui XX un aspect diferit. Farurile au un profil diferit, partea din spate a caroseriei este extinsă, blocurile optice circulare din spate au făcut loc unei bare LED ce se întindă pe toată lățimea mașinii.

Putere mai mare pentru propulsorul hibrid

Pe lângă modificările aerodinamice și estetice, propulsorul hibrid V8 de 4,0 litri se bucură de 30 CP în plus. Pentru gemenii XX, Ferrari a crescut puterea totală de la 1.000 CP la 1.030 CP. Ambele versiuni ale lui SF90 XX pot atinge 100 km/h în 2,3 secunde, cu 0,2 secunde mai rapid decât un SF90 obișnuit, și pot atinge o viteză maximă de 320 km/h.

Pentru cei interesați și de aspectul „eco friendly” al acestei mașini, nu există nicio diferență atunci când vine vorba de autonomia electrică. Ambele mașini XX au aceeași baterie de 7,9 kWh și aceeași autonomie în mod pur electric de 25 km, precum un SF90 obișnuit. De asemenea, mașina poate atinge o viteză maximă de 135 km/h în modul pur electric.

Ferrari va construi 799 de exemplare ale lui SF90 XX Stradale și 599 de exemplare SF90 XX Spider. Prețurile încep de la 770.000 de euro pentru Stradale, în timp ce versiunea Spider pornește de la 850.000 de euro. Orice încercare de a cumpăra o astfel de mașină este de prisos, deoarece toate exemplarele au fost deja vândute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ferrari


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide