Nokian Tyres lansează o competiție de inovație prin sustenabilitate

Autor: Mihai Morcovescu 12 feb. 2022 Știri auto

Finlandezii de la Nokian Tyres au dat startul unui concurs de inovație pentru dezvoltarea unei anvelope mai sustenabile. În acest sens, au fost invitate diverse startup-uri, studenți și cercetători să vină cu idei inovatoare. Finaliștii competiției vor avea oportunitatea de atesta produsele companiei pe circuitul de la Cercul Polar.

Obiective ambițioase în materie de sustenabilitate pentru Nokian Tyres

 

În lupta împotriva schimbărilor climatice, finlandezii accelerează procesul de inovație pentru crearea celor mai sustenabile anvelope. Astfel, compania care a inventat anvelopa de iarnă a anunțat că a demarat o competiție intitulată „Fast Race, Big Change”.

Concursul își propune să găsească noi soluții pentru dezvoltarea anvelopelor sustenabile. Finala concursului va avea loc pe 7 aprilie la Centrul de Testare „White Hell” al Nokian Tyres de la Ivalo, în Laponia. la circa 300 km deasupra Cercului Arctic.

Finaliștii vor încerca să convingă juriul prezentându-și creația inovatoare în timpul unui tur de circuit cu un vehicul electric condus de către un pilot de teste al concernului finlandez. Câștigătorul competiției va primi un premiu în valoare de 10.000 de euro și oportunitatea unui parteneriat de afaceri sau de dezvoltare cu Nokian Tyres.

Nokian Tyres și-a stabilit obiective ambițioase în materie de sustenabilitate. Astfel, 50% dintre toate materiile prime utilizate pentru anvelope vor fi reciclate sau regenerabile până la sfârșitul anului 2030. De asemenea, emisiile de CO2 din producție vor fi reduse cu 50%.

În cursul lunii ianuarie, Nokian Tyres, unul dintre cei mai mari producători de anvelope din Europa, a introdus anvelopa-concept „Green Step”. Aceasta este o capodoperă a inovației sustenabile, fiind realizat în proporție de 93% din materiale reciclate sau regenerabile.

Sursa: Nokian Tyres

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Nokyan


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide