Nokian Tyres susţine evenimentul Scania Driver Competitions

Autor: ProMotor 09 apr. 2019 Știri auto
Nokian Tyres susţine evenimentul Scania Driver Competitions

Siguranţa, durabilitatea şi utilizarea unei cantităţi cât mai mici de carburant în timpul transporturilor rutiere se datorează în mare măsură unui factor esenţial – abilităţile şoferului. Cu scopul de a-i aduce în faţă pe profesioniştii care îşi petrec cea mai mare parte din viaţă pe drumuri, Scania organizează cea mai mare competiţie auto din lume – Scania Driver Competitions – o serie de provocări care adună peste 350.000 de şoferi profesionişti cărora le sunt testate competenţele auto. Producătorul Nokian Tyres asigură echiparea tuturor camioanelor folosite în cadrul acestei competiţii finlandeze cu anvelope de top.

Când vine vorba despre siguranţă, şoferii profesionişti au o mare responsabilitate. Ei conduc camioane de dimensiuni mari, indiferent de condiţiile meteo sau de cât de aglomerate sunt drumurile. Date fiind aceste condiţii şi situaţii aflate într-o permanentă schimbare, abilităţile auto ale şoferilor rămân factorul decisiv al siguranţei din trafic. Câştigătorul acestui concurs trebuie să dea dovadă de curaj, determinare şi de cele mai bune abilităţi auto din categoria noii generaţii de şoferi.

Scania Driver Competitions este un eveniment european, cu runde locale de calificare, o Finală Naţională şi o Finală Europeană. În Finlanda, evenimentele de calificare locală sunt organizate primăvara, la Hämeenlinna, Jyväskylä şi Oulu. Finala Naţională din Finlanda are loc în Helsinki în perioada 10-11 mai, în colaborare cu expoziţia Transport-Logistică.

Calificările includ teste auto, printre care se numără conducerea sigură şi economică şi abilităţile de prim ajutor. De asemenea, printre probe se numără şi Water Challenge, care constă în manevrarea camionului fără a împrăştia rezervorul de apă ataşat. Knock the King testează capacitatea şoferului de a manevra relaxat vehiculul în spaţii strâmte, iar Boardwalk testează modul în care şoferul poate estima spaţiul ocupat de vehicul atunci când îl manevrează cu spatele.

Camioanele folosite în calificările finlandeze sunt echipate cu anvelope Nokian Tyres. Pneurile selectate pentru puntea directoare – Nokian Hakkapeliitta Truck F2 – fac parte din categoria produselor de vârf pentru perioada de iarnă, special concepute pentru camioane şi autobuze. Pneurile punte motoare sunt Nokian Hakkapeliitta Truck E, un alt produs de vârf al portofoliului pentru drumuri înzăpezite, iar remorcile sunt echipate cu anvelope Nokian E-Truck Trailer.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide