Nou rival pentru grupul Volkswagen. Fiat Chrysler şi PSA confirmă negocierile privind o fuziune

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri
Nou rival pentru grupul Volkswagen. Fiat Chrysler şi PSA confirmă negocierile privind o fuziune

Fiat Chrysler Automobile și PSA Group au confirmat că se află în discuții despre o posibilă fuziune, într-o afacere care ar putea remodela industria auto globală și ar crea un rival pentru grupul Volkswagen.

„Există discuții în desfășurare care vizează crearea uneia dintre cele mai puterncie grupuri de mobilitate din lume,” a declarat FCA miercuri, confirmând rapoartele din mass-media. PSA a emis o declarație similară.

O fuziune a producătorului auto italo-american și PSA, numărul 2 la vânzările de mașini din Europa, ar crea o companie globală cu o valoare curentă la bursă de 47 de miliarde de dolari – aproximativ aceeași dimensiune cu Honda Motor din Japonia.

Discuțiile au loc la câteva luni după ce Fiat Chrysler și PSA propun un parteneriat privind punerea în comun a investițiilor pentru construirea de mașini în Europa, în urma prăbușirii negocierilor dintre Fiat Chrysler și concurentul francez Renault, în iunie.

Guvernul francez ar juca un rol cheie în această afacere, deoarece Franța este unul dintre cei mai mari proprietari de PSA, ale cărei mărci includ Peugeot, Opel și Citroen.

Sursă: autonews.com


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide