Noua anvelopă care previne acvaplanarea

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Cele mai importante caracteristicii ale noii anvelope Nokian Wetproof sunt abilitatea de frânare pe carosabil ud şi rezistenţa la acvaplanare, ceea ce fac condusul mai sigur. Noua generaţie de anvelope de vară beneficiază de tehnologia cu zone de siguranţă, special dezvoltată pentru condiţiile meteo variabile din timpul verii.

Secretul din spatele echilibrului optim al proprietăţilor de rulare pe carosabil ud şi pe uscat este noul concept Dual Zone Safety. Această tehnologie unică cu zone de siguranţă asigură securitate şi fiabilitate în toate condiţiile de drum, în timp ce rezistenţa redusă la rulare îmbunătăţeşte eficienţa consumului de carburant şi susţine un stil de condus prietenos cu mediul.

Nokian Wetproof a obţinut calificativul TÜV Performance Tire. Acesta este acordat de organizaţia independentă de testare TÜV SÜD şi certifică faptul că acest model de anvelopă se ridică la nivelul competitorilor premium în ceea ce priveşte calitatea şi performanţa.

Pentru obţinerea celor mai performante rezultate pe diferite condiţii de drum, noua anvelopă are o bandă de rulare asimetrică. Aceasta permite creşterea aderenţei şi oferă un echilibru mai bun între performanţele pe carosabile ude şi pe cele uscate, de asemenea, creşte rezistenţa şi creşte durata de utilizare a anvelopelor.

Pentru a asigura confort maxim şi siguranţă superioară, banda de rulare a anvelopei este împărţită în două zone funcţionale. Această nouă tehnologie, numită Dual Zone Safety, oferă o combinaţie excelentă între performanţele pe suprafeţe uscate şi performanţele pe suprafeţe ude.

Zona pentru stabilitate, de pe partea exterioară a anvelopei, asigură o manevrabilitate mai bună, ceea ce duce la reacţii mai precise la comenzile din volan. Pe de altă parte, zona de siguranţă pe suprafeţe ude, aflată pe partea interioară a anvelopei, sporeşte aderenţa şi rezistenţa la acvaplanare pe drumurile ude.

Noile anvelope Nokian Wetproof sunt disponibile pentru categoriile de viteză T (190km/h), H (210 km/h), V (240 km/h) şi W (270 km/h), oferta completă de dimensiuni incluzând 46 de produse cu dimensiuni de la 14 până la 20 inchi. Aceste noi produse vor fi disponibile spre vânzare din primăvara anului 2019.
 Comentarii
Inchide