Noua generație Mercedes-Benz E-Class va avea doar motorizări mild-hybrid și plug-in hybrid

Autor: Mihai Morcovescu 21 ian. 2022 Știri auto

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz v lansa în cursul anului 2023 noua generație a modelului de clasă medie E-Class. La fel ca și predecesorii săi, noul model va fi oferit în versiunile de caroserie Sedan, Estate (break) și All-Terrain.

Mercedes-Benz E-Class nu va mai avea versiune AMG

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea de-a șasea iterație a lui Mercedes-Benz E-Class va fi dezvoltată pe platforma modulară MRA2. Asta înseamnă că ampatamentul noului model va avea aproximativ trei metri.

În afară de caroseria Sedan au fost deja confirmate și variantele Estate (break) și All-Terrain. Din păcate, variantele sport E-Class Coupé și E-Class Cabrio vor fi eliminate din gama de la Stuttgart. În locul acestora va fi introdus un singur model, și anume noul Mercedes-Benz CLE.

Asemenea noilor C-Class și S-Class, cea de-a șasea iterație E-Class va fi disponibilă exclusiv în versiuni noi de motorizare hibrid. Vor fi atât sisteme mild-hybrid, cât și plug-in hybrid.

Astfel, noul Mercedes-Benz E-Class va fi disponibil doar cu motoare cu patru și cu șase cilindri în linie. Gama va cuprinde unități pe benzină și diesel, care vor oferi o plajă de putere cuprinsă între 260 CP și 430 CP. Autonomia maximă în modul de conducere 100% electric în cazul versiunilor plug-In hybrid  va fi între 100 și 150 de kilometri .

Fanii mărcii trebuie să afle că germanii vor renunța la motorul pe benzină V8 twin-turbo de 4,0 litri de pe actuala versiune sport E-Class AMG. Unitatea va fi înlocuită de un propulsor cu tehnologie E-Performance, care va sta la baza unei versiuni noi de tip plug-in hybrid.

Sistemul de propulsie hibrid se va baza pe un motor pe benzină turbo de 2,0 litri , care dezvoltă 449 CP. Acesta va funcționa în combinație cu o unitate electrică EQ Power, ce va fi disponibilă în două versiuni de putere: 129 CP și 204 CP.

Astfel, prima variantă va genera o putere totală de 578 CP și se va regăsi sub capota viitorului model E53e. Cea de-a doua va oferi un bagaj de putere de 653 CP și va echipa varianta E63e.

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide