Noua generație Skoda Superb a intrat în producție. Mașina este produsă la uzina din Bratislava alături de VW Passat

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2023 Știri auto

Producția noii generații Skoda Superb a început. Modelul de clasă medie va fi produs la uzina din Bratislava, alături de fratele său german, Volkswagen Passat.

La patru săptămâni după premiera sa mondială, ce s-a desfășurat lângă Praga, Skoda a început să producă cea de-a patra generație a modelului Superb la uzina mărcii Volkswagen din Bratislava. Nava amiral a producătorului ceh a intrat în producția de serie chiar în ziua de 1 decembrie. Din motive logistice, producția modelului de clasă medie de la Skoda a fost mutată de la Kvasiny la Bratislava. Mai mult, în mai puțin de doi ani, Skoda Auto a instalat peste 500 de roboți de ultimă generație, sisteme de control și echipamente de legătură, precum și furnizori de componente.

Noua Skoda Superb păstrează liniile drepte caracteristice ca parte a filosofiei de design Modern Solid și aduce o reinterpretare actualizată a modelului pe care mulți l-au ales pentru practicalitate. Va fi ușor de recunoscut grație farurilor orizontale, grilei cu bare verticale, iar forma generală nu s-a schimbat foarte mult.

Skoda Superb rămâne o mașină tradițională

Spre deosebire de alte modele, Skoda a decis să păstreze abordarea tradițională pentru Superb. Astfel, noua generație va fi disponibilă atât ca hatchback, cât și în format de caroserie break. Producția celei de-a patra generații Skoda Superb se lansează cu varianta break, urmând ca versiunea hatchback să intre în producție în prima jumătate a anului 2024.

Gama de motorizări include trei motoare pe benzină cu puteri cuprinse între 150 CP și 265 CP, dar și două motoare diesel care furnizează 150 CP sau 193 CP. În plus, gama include un nou plug-in-hybrid, exclusiv pentru versiunea, cu o autonomie pur electrică de peste 100 km, precum și o versiune mild hybrid, o premieră pentru gama Superb.

Skoda Superb va fi fabricată în paralele cu Volkswagen Passat la uzina din Bratislava. Cele două împart platforma tehnică, motorizările, dar noua generația Passat va fi oferită exclusiv sub formă de break.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide