Noua Honda Civic Type-R a fost dezvăluită accidental în Japonia

Autor: Mihai Morcovescu 14 iul. 2022 Știri auto

Ne mai desparte o săptămână de premiera mondială a noii generații Honda Type-R, unul dintre cele mai așteptate noi modele în acest an. Cu toate acestea, noua compactă sportivă a fost dezvăluită în mod accidental în Japonia înainte de debutul oficial, programat la mijlocul săptămânii viitoare.

Noua generație se bazează pe cea de-a unsprezecea generație Civic, lansată în urmă cu patru luni în Europa. Noua Civic Type-R va fi propulsată de o versiune îmbunătățită a motorului turbo de 2,0 litri și 320 CP. Este vorba despre unitatea de pe actualul model, care este comercializat din 2017. În plus, noua iterație va fi oferită exclusiv cu transmisie manuală.

Din punct de vedere estetic, mașina va suferi modificări importante. Totuși, Civic Type-R 2022 va păstra o serie de detalii specifice gamei sportive. Printre acestea se numără prizele de aer generoase de la partea frontală și eleronul spate supradimensionat.

Noua Honda Civic Type-R, „scăpată” pe site-ul japonez al mărcii

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Fanii mărcii nu mai trebuie să aștepte până pe 20 iulie pentru a vedea noua iterație Civic Type-R. Dintr-o neglijență a celor de la Honda, pe internet a fost scăpată o imagine care ne dezvăluie noua generație a compactei sportive.

Poza a fost publicată în mod accidental pe website-ul japonez al mărcii, în secțiunea dedicată noului model. În imagini se poate vedea cu claritate designul exterior al mașinii.

Această fotografie ne dezvăluie un Civic Type-R finisat în culoarea alb perlat, precum și o serie de detalii contrastante vopsite în negru. Din punct de vedere estetic se remarcă grila radiatorului, capota profilată și noua bară de protecție care găzduiește prize de aer uriașe reproiectate.

Aspectul exterior este completat de noile jante din aliaj cu design specific și pragurile laterale. Roțile ascund sistemul de frână de înaltă performanță cu etriere roșii. La interior se zăresc scaunele frontale sport cu tapițerie roșie, cel mai probabil din piele.

Deși partea din spate nu se vede, se poate observa o porțiune din eleronul de mari dimensiuni. În plus, ne așteptăm la o nouă bară de protecție, un difuzor supradimensionat și un sistem de evacuare sport cu trei ieșiri rotunde montate central.

Sursa: Motor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Honda, Civic11forum via Motor.es


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide