Noua Kia EV6 – Primul model electric dintr-o gamă nouă e aici

Autor: Elena Luchian 15 mart. 2021 Știri auto

Noua Kia EV6 este primul model dintr-o gamă nouă. Aceasta reprezintă și debutul unei noi nomenclaturi în gama producătorului asiatic.

GALERIE FOTO

Kia prezintă primele imagini cu noua Kia EV6. Modelul are la bază platforma E-GMP (Electrical-Global Modular Platform), pe care este construit și Ioniq 5. Este primul model electric dintr-o serie nouă de mașini cu emisii zero.

EV6 urmează o nouă filosofie de design, care va reprezintă debutul strategiei de electrificare a gamei. Aceasta se va desfășura sub sloganul “Mișcarea care inspiră”.

“A fost proiectată pentru a inspira fiecare călătorie oferind o experiență instinctuală și naturală, care îmbunătățește viața cotidiană a clienților noștri”, promite vicepreședintele Kia, Karim Habib. “Obiectivul nostrum este de a crea o experiență fizică a brand-ului nostru și de a crea mașini electrice îndrăznețe, originale și inventive.”

Iar Kia EV6 pare să urmeze tiparul descris. Are faruri LED care formează ceea ce coreenii numesc “Digital Tiger Face”. Linii simple, forme fluide și un acoperiș descendent, plus stopurile LED, unite de o bandă luminoasă, completează look-ul noului model.

Kia EV6 are o cabină high-tech

Fotografiile din cabină arată un concept minimalist. Un volan multiuncțional nou, cu două spițe, un instrumentar de bord digital și un ecran tactil asigură o atmosferă high-tech. Consola centrală este orientată către șofer, iar de-a lungul bordului apare o inserție de culoare galbenă. Kia a folosit în cabină materiale reciclabile.

Toate modelele electrice produse de acum de Kia vor urma o nouă strategie de numire. Acestea vor avea o denumire care va începe cu prefixul “EV”, urmat de o cifră care va corespunde poziționării modelului respectiv în gama constructorului asiatic.

Kia a dezvăluit primele imagini cu noua sa electrică fără a oferi detalii tehnice. Mai multe vom afla despre noua EV6 pe 30 martie. Dar ne putem aștepta la soluțiile alese de Ioniq 5 de la Hyundai. Acesta poate fi comandat cu o baterie de 58 kWh sau cu una de 72,6 kWh.

Versiunea de top are 306 cai putere, accelerează de la 0 la 100 km/h în 5,2 secunde și are o viteză maximă limitată electronic la 180 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide