Noua Kia Stinger facelift îi sperie pe producătorii germani

Autor: Elena Luchian 23 sept. 2020 Știri auto

Noua Kia Stinger facelift îi sperie pe producătorii germani. Sud-coreenii tocmai au construit cea mai rapidă Kia.

GALERIE FOTO

Kia Stinger a câștigat teren în Europa în cei trei ani petrecuți pe piața de aici. Peste 10.000 de clienți au ales modelul asitic. Mașina primește acum un facelift, care îi aduce o grilă “tiger-nose” redesenată. Aceasta este flancată de faruri multi-fațetate noi, cu tehnologie LED. Apar și stopuri noi în partea din spate. Acestea sunt unite acum printr-o bandă luminoasă, care scoate în evidență formele sportive ale posteriorului cu spoilerul integrat în capacul portbagajului.

Semnalizatoarele integrează câte 10 unități LED individuale, cu o dispunere care imită steagurile “șah” folosite în sporturile cu motor.

Stinger facelift primește și jante de 19 inci cu design nou. În gamă își face apariția și culoarea exterioară Ascot Green.

Producătorul sud-coreean trece în contul modelului o cabină care oferă mai mult lux, subliniat de accentele metalice de e volan și de rama cromată a ceasurilor de bord, dar și de finisajele din aluminiu de pe consola centrală.

Funcțiile mașinii pot fi controlate și prin intermediul ecranului tactil nou de 10,25 inci. Un instrumentar de bord digital de 7 inci redă informațiile relevante cu privire la rulare.

Scaunele pot fi îmbrăcate în piele Nappa neagră sau roșie sau alcantara, iar centurile de siguranță pot fi de culoare roșie.

Kia Stinger facelift – Cea mai rapidă Kia de serie de pe piața europeană

Kia Stinger facelift este disponibilă cu un singur motor. Este vorba despre unitatea V6 T-GDi biturbo de 3,3 litri, care dezvoltă 370 de cai putere și un cuplu de 510 Nm. Sunt cifre care fac mașina să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde și o transformă în cea mai rapidă Kia disponibilă vreodată în Europa. Versiunea pre-facelift, testată de Promotor, avea nevoie de 5,1 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Propulsorul este cuplat standard la o transmisie automată cu opt trepte și la un sistem de tracțiune integrală.

Versiunea este echipată cu sistemul de pornire de la distanță a motorului, Remote Engine Start.

Kia face un pas în față și în ceea ce privește siguranța. Stinger facelift beneficiază de funcția Forward Collision-Avoidance, care identifică traficul din sens opus și reacționează atunci când mașina trece de axul drumului. Raza de identificare a vehiculelor, pietonilor și biciliștilor este acum mai mare.

Funcția Blind-Spot Collison-Avoidance Assist recurge la aplicarea frânării diferențiate pentru a evita o coliziune. Un sistem inovator avertizează șoferul în cazul în care acesta își uită copilul sau animalul de companie în mașină.

Noua Kia Stinger facelift va ajunge pe piață în iarnă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide