Noua Lancia Ypsilon a fost filmată în timpul unei ședințe foto la Milano, înainte de lansarea oficială

Autor: Marius Vișan 15 ian. 2024 Știri auto

Noua Lancia Ypsilon a fost fotografiată și filmat din toate unghiurile, fără folie camuflaj, în timpul unei ședințe foto la Milano. Mașina de oraș va primi o versiune electrică și una hibridă. Noul Ypsilon este, de fapt, un văr al lui Peugeot 208 și ar urma să fie prezentat în februarie 2024 și lansat în vară.

Simbolizând o renaștere pentru Lancia, următoarea generație Ypsilon este așteptată cu nerăbdare. Odată cu aceasta, constructorul italian se va întoarce pe piețele externe.

Dar cea de-a treia generație Ypsilon este foarte așteptată în Italia, în condițiile în care actualul model, lansat în 2011, este încă un best-seller. În 2023, mașina de oraș s-a clasat pe locul al doilea la vânzări în segmentul său și pe locul al treilea pentru toate modelele. Cu doar câteva săptămâni înainte de prezentarea sa oficială, Lancia a avut ideea de a realiza un film de promovare pentru mașină chiar în inima orașului Milano. Această filmare a făcut obiectul a numeroase fotografii și videoclipuri făcute de amatori, permițându-ne să vedem mașina înainte de lansare.

Din punct de vedere stilistic, noua Lancia Ypsilon are puține lucruri în comun cu predecesoara sa. Aceasta inaugurează noua identitate vizuală a mărcii. Logo-ul este absent din partea frontală, fiind înlocuit de numele Lancia poziționat la intersecția dintre bara de protecție și capotă. Grila prezintă un motiv în formă literei Y care servește ca lumini de zi. Farurile sunt hexagonale și sunt amplasate în bara de protecție. Între ele, rândul de capace alungite ascunde probabil senzorii pentru sistemele de asistență la condus.

Sursă foto: Facebook.com/almasera

Cu toate acestea Lancia Ypsilon nu-și poate ascunde înrudirea cu actualele Peugeot 208 și Opel Corsa, de la care își ia platforma, însă reușește totuși să afișeze un stil propriu și distinctiv. Mânerele ușilor din spate sunt ascunse în stâlpii, care prezintă logo-ul Lancia. Hayonul este încastrat sub un mic spoiler și prezintă două blocuri oprice rotunde care încorporează un motiv în formă de Y. Aceste stopuri, combinate cu forma rotundă a mașinii, amintesc în anumite privințe de Alfa Romeo MiTo.

Lancia a confirmat că va comercializa noul Ypsilon în versiuni hibride și electrice. Versiunea electrică împarte multe dintre componentele sale atât cu Jeep Avenger, cât și cu Peugeot e-208, ceea ce înseamnă că va exista probabil un motor electric de 154 CP acționat de un pachet de baterii de 54 kWh.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook.com/almasera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide