Nouă mașini, distruse de o basculantă scăpată de sub control – FOTO

Autor: George Cristea 14 aug. 2020 Știri auto

Nouă mașini au fost distruse de o basculantă scăpată de sub control la Bistrița. Accidentul s-a produs joi seara și a dus la blocarea traficului pe DN17.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit informațiilor comunicate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, șoferul unei autobasculante încărcate cu piatră a intrat, joi, în nouă maşini oprite la semafor. Din primele cercetări, accidentul s-a produs din cauza exploziei unei anvelope. În urma exploziei pneului, basculanta s-a răsturnat peste o maşină, iar alte autoturisme au fost avariate în urma carambolului creat.

Basculantă scăpată de sub control ca urmare a unei explozii de cauciuc

„Mai multe echipaje de poliţişti de la Rutieră şi poliţişti locali au intervenit ca urmare a unui accident rutier care a avut loc în cartierul Unirea din Bistriţa. Conform primelor date, cel mai probabil din cauza exploziei unei anvelope, şoferul unei autobasculante încărcate cu piatră, care circula pe direcţia Bistriţa-Vatra Dornei, un bărbat de 50 de ani, din Susenii Bârgăului, a pierdut controlul acesteia şi a intrat în coliziune cu o coloană de 9 autoturisme care erau oprite la culoarea roşie a semaforului, după care s-a răsturnat”, au informat polițiștii din Bistrița.

În urma accidentului, un bărbat de 53 de ani, şofer al unuia dintre autoturismele avariate, a fost accidentat a fost transportat la spital. Toţi conducătorii auto implicaţi au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative. Cercetările continuă în vederea stabilirii cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc accidentul, au mai spus polițiștii.

Exploziile anvelopelor reprezentau o problemă frecventă în urmă cu câteva decenii, din cauza calității mai slabe a pneurilor și a folosirii camerelor. Odată cu trecerea la anvelopele tubeless și îmbunătățirea calității de fabricație, astfel de probleme au devenit mult mai rare. Chiar și așa, există mai multe cauze care pot determina o explozie de cauciuc ca cea produsă la Bistrița.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide