Noua Mazda CX-5 este cea mai sigură maşină de familie. Euro NCAP a dat verdictul

Noua Mazda CX-5 este cea mai sigură maşină de familie. Euro NCAP a dat verdictul

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Noua Mazda CX-5 a fost evaluată drept una dintre cele mai sigure maşini de familie ce poate fi cumpărată. Euro NCAP, organizaţia independentă care evaluează siguranţa maşinilor noi în Europa, i-a acordat noii Mazda CX-5 nota maximă de 5 stele pentru siguranţă.

Verdictul a fost pronunţat în baza testelor riguroase de impact şi a evaluării sistemelor sofisticate de asistenţă pentru şofer, care sunt în echiparea standard a noului model. Disponibilă deja în Europa, noua Mazda CX-5 a obţinut scoruri excepţionale în ceea ce priveşte protecţia pentru adulţi, copii şi pietoni.

Jeff Guyton, Preşedinte şi CEO Mazda Motor Europe a declarat: „Siguranţa oamenilor care conduc maşinile noastre, dar şi a celor din jurul lor, este foarte importantă pentru Mazda. Acest lucru este reflectat de punctajul de 5 stele acordat de Euro NCAP. Este dovada îmbunătăţirii gamei de tehnologii avansate de siguranţă care alcătuiesc filosofia noastră Proactive Safety şi îi vor asista pe şoferi.”

Noua Mazda CX-5: Euro NCAP evaluări de siguranţă
Cele 5 stele reprezintă un tribut pentru munca excepţională a designerilor şi inginerilor Mazda, care au refuzat compromisurile în timpul dezvoltării noii Mazda CX-5. Ilustrează cum  şoferii SUV-ului compact se pot bucura atât de siguranţă excepţională, mulţumită filosofiei Mazda Proactive Safety, cât şi de un design inspiraţional, ca rezultat al stilului Mazda KODO Soul of Motion.
 

Noua Mazda CX-5: Asistentul de frânare inteligent avansat pentru oraş
Noua Mazda CX-5 este echipată standard cu asistentul de frânare inteligent avansat, un mecanism autonom de frânare de urgenţă. Acesta ajută în mod activ şoferii să evite o potenţială coliziune, sau cel puţin să reducă viteza impactului şi, implicit, riscul accidentării. Sistemul foloseşte o cameră frontală pentru a monitoriza drumul din faţă, care operează între 4 şi 80 km/h. Poate opri automat sau reduce viteza noului model Mazda CX-5 când există un risc de coliziune frontală cu un vehicul sau pieton.

Noua Mazda CX-5: o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce
Mazda consideră că şoferul şi maşina trebuie să fie un tot unitar. Conceptul este denumit Jinba-Ittai, iar progresele inginereşti indică faptul că noul Mazda CX-5 stabileşte noi standarde pentru un condus plăcut. Cu o structură mai rigidă a caroseriei, direcţie, suspensie şi frâne îmbunătăţite şi G-Vectoring Control, un sistem software inovator care controlează înclinarea maşinii pentru o mai bună manevrabilitate, CX-5 aduce o nouă dimensiune a plăcerii de a conduce în segmentul SUV-urilor compacte.

Mazda a vândut până în prezent mai mult de 1,5 milioane de CX-5. Modelul reprezintă în acest moment 25% din vânzările globale ale producătorului.Comentarii
Inchide