Noua serie de teste cu offset mic ne arată cât de sigure sunt, de fapt, maşinile noi. Sau nu. VIDEO

Noua serie de teste cu offset mic ne arată cât de sigure sunt, de fapt, maşinile noi. Sau nu. VIDEO

Autor: Adrian Mihălţianu acum 5 ani Știri

Am mai scris despre testele cu offset de 25%, cele care încearcă să imite o situaţie din traficul real în care două maşini doar se „agaţă” în trafic, la viteza de 65 de km/h, sau în care intri cu maşina într-un stâlp sau cap de pod. Ei bine, după cum aţi putut vedea şi în articolul anterior, dacă în cazul multor maşini rezultatele nu mai sunt nici pe departe la fel de bune ca în cazul unui impact pe 40% din suprafaţa frontală a maşinilor, se pare că producătorii au început să acorde atenţie şi acestui tip de impact, pentru că tot mai multe modele iau note maxime, ceea ce nu se întâmpla în urmă cu doar puţin timp.

Iată, mai jos, cele mai noi modele testate în acest mod de IIHS, institutul similar EuroNCAP din SUA.

1. Volvo XC90 – Top Safety Pick+ – distincţia maximă din partea IIHS

Noul Volvo XC 90 a primit eticheta de Top Safety Pick+ din partea IIHS, pentru că a reuşit să obţină scoruri maxime sau apropiate de maxim la toate testele efectuate, inclusiv cel de small overlap.

2. Audi Q3, Top Safety Pick

Audi Q3 a primit „doar” Top Safety Pick, fără „+”, din partea IIHS, pentru rezultatele de la crash teste. Şi această maşină s-a comportat bine la testul cu offset de 25%

3. Mazda 6, Top Safety Pick+

Şi noua Mazda 6 primeşte distincţia maximă pentru rezultatele la teste, inclusiv calificativul „Good” pentru testul cu offset mic.

4. Noul Kia Sorento – Top Safety Pick

Şi noul Kia Sorento primeşte calificativ foarte bun din partea IIHS, iar testul cu small overlap arată foarte bine.

5. SUV-urile americane de mărime medie nu o duc prea bine

Şi, în final, modelele americane, care au în continuare probleme în privinţa acestui test. Priviţi şi judecaţiComentarii
Inchide