Noua Skoda Octavia intră în producție. Câte unități se produc pe zi?

Autor: ProMotor 29 nov. 2019 Știri auto

Noua Skoda Octavia a intrat în producție la uzina de la Mlada Boleslav. Cea de-a patra generație a modelului ceh a fost prezentată oficial pe 11 noiembrie, la Praga.

Uzina din Cehia turează motoarele. Ies zilnic 1.150 de unități de pe banda de asamblare cu tehnologie de ultimă oră. Astfel, Skoda speră să mențină nivelul de 400.000 de unități construite acolo.

Octavia este bestseller-ul constructorului ceh, cu 6,5 milioane de unități comercializate, fiind cel mai bine vândut model pe piețele din Cehia, Austria, Finlanda și Elveția.

Skoda trece în contul noii Octavia mai mult spațiu, tehnologie modernă și motoare mai eficiente. Octavia a crescut în toate direcțiile, fiind mai lungă și mai lată decât generația pe care o înlocuiește. Liftback-ul a primit 19 mm în plus în lungime, ajungând la 4.689 mm, iar versiunea Combi – 22 mm, în timp ce ambele sunt cu 15 mm mai late.

Apar în gamă culorile exterioare noi Crystal Black, Lava Blue și Titanium Blue, iar clienții vor putea selecta contra cost și un pachet Chrome sau un pachet Dynamic.

Este și prima generație care primește un head-up display de 4,2 inci. Noua Octavia vine în premieră și cu două versiuni plug-in hybrid, care pot rula cu emisii zero până la 55 de kilometri.

Skoda Octavia RS și Skoda Octavia Scout își vor face apariția anul viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide