Noua Skoda Octavia RS iV este cea mai puternică Octavia din istorie

Autor: Elena Luchian 03 mart. 2020 Știri auto

Noua Skoda Octavia RS iV a fost dezvăluită online. Este cea mai puternică Octavia din istorie. Are 245 de cai putere și un cuplu de 400 Nm.

Intră în GALERIA FOTO

Au trecut 19 ani de la prima Octavia RS modernă, care se lăuda la acea vreme cu un motor 1.8 pe benzină, care dezvolta 180 de cai putere și 235 Nm. Pe repede înainte, aproape două decenii mai târziu, constructorul de la Mlada Boleslav lansează cea mai puternică Octavia construită vreodată.

Noul sedan și noul break Octavia au motor 1.4 TSI cu patru cilindri și un motor electric de 85 kW, care livrează împreună 245 de cai putere și un cuplu de 400 Nm.

În modul Sport, Skoda Octavia RS iV accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,3 secunde, iar viteza sa maximă este de 225 km/h. Puterea este livrată prin intermediul unei transmisii automate DSG cu șapte trepte, iar o baterie litiu-ion îi asigură o autonomie electrică de până la 60 de kilometri în ciclul WLTP.

Noua Octavia RS iV vine cu faruri full-LED matrix, jante din aliaj de 18 inci (opțional, de 19 inci) și etriere RS de culoare roșie. Grila, carcasele oglinzilor, difuzorul de aer, eleronul spate și ramele geamurilor sunt negre, pentru a-i sublinia natura agresivă.

Se regăsesc la bord scaune îmbrăcate în alcantara, reglabile electric și încălzite pentru șofer și pentru pasagerul din dreapta. Și bordul este îmbrăcat parțial în alcantara, prezentând cusături contrastante. Șoferul primește un volan multifuncțional sport și un instrumentar digital de 10 inci și un ecran tactil de 10 inci, care redă cea mai nouă versiune a sistemului MIB. Un sistem de iluminare ambientală oferă 10 culori diferite. Climatizarea automată, cruise control adaptive și acces fără cheie sunt, de asemenea, pe lista de dotări.

Mașina a primit și o suspensie sport, care o aduce cu 15 milimetri mai aproape de sol.

Noua Skoda Octavia RS iV va ajunge pe piață în această vară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide