Noua Toyota Prius D: imagini şi informaţii oficiale. Mai agresiv, mai economic

Autor: Adrian Mihălţianu 09 sept. 2015 Știri auto

Toyota Prius D e aici şi are de gând să rămână lidera lumii hibridelor multă vreme de acum încolo. Cu o platformă complet nouă (prima maşină bazată pe platforma Toyota New Global Architecture, TNGA), cu suspensii spate regândite, sisteme avansate de siguranţă şi mai ales cu un design extrem de agresiv, noua Toyota Prius are de toate pentru fanii maşinilor cu etichetă eco.

10 lucruri noi aduse de Toyota Prius D

1. Design mult mai agresiv, cât se poate de japonez, o siluetă alungită şi un spate care arată ca posteriorul unui luptător de Sumo, iată câteva dintre elementele care definesc modul în care arată pe dinafară noua Toyota Prius D. Nu putem spune că suntem fani, dar maşina nu te poate lăsa indiferent, acum chiar îţi atrage atenţia.

2. Lămpile de zi cu LED şi stopurile sunt dispuse pe vertical, avem şapte culori exterioare, dintre care se remarcă roşul Hypersonic strălucitor, iar montanţii C sunt acoperiţi cu material plastic de culoare neagră, pentru a reda iluzia unui pavilion care pluteşte.

Spaţiul interior a fost mărit, fiind demn de clasa medie

3.  Noul Prius este mai lung cu 6 cm, mai lat cu 1.5 cm şi mai scund cu 2 centimetri decât precedenta generaţie, spaţiul dedicat pasagerilor şi bagajelor acestora fiind mărit.

4. Datorită noii platforme TNGA, centrul de gravitate este mai coborât, suspensiile au un răspuns mai alert, iar maşina stă pe şosea la aceeaşi înălţime precum Toyota GT86, ne spune Toyota, adică la fel ca o maşină sport.

5. Suspensia spate cu două braţe duble oferă un control mărit pe şosea şi un confort sporit în cazul întâlnirii denivelărilor.

Spatele arată cel puţin la fel de japonez precum faţa

6. Şasiul noului Prius este cu 60% mai rigid decât al precedentei generaţii, fapt care ar trebui să îmbunătăţească considerabil ţinuta de drum.

7. Pe lângă folosirea oţelurilor de foarte mare duritate, noul Prius beneficiază şi de o evoluţie a pachetului TSS (Toyota Safety Sense), care include detecţia pietonilor, asistenţă la părăsirea involuntară a benzii de circulaţie, cu intervenţie asupra direcţiei, cruise control adaptiv şi fază lungă adaptivă automată.

8. Motorul termic are acum o eficienţă de peste 40% (record), iar consumul general a fost diminuat cu 10%, cei de la Toyota anunţând că Prius este acum cel mai economic model din clasa sa (excluzând hibridele plug-in).

Interiorul este complet schimbat, de la volan până la bord şi la aranjarea butoanelor în cockpit

9. Noul Prius va primi şi o versiune Eco, şi mai eficientă din punctul de vedere al consumului şi emisiilor poluante.

10. Interiorul a fost regândit complet, cu un bord nou şi scaune mai confortabile. De remarcat mutarea ecranului secundar de pe bord dinspre şofer spre centrul bordului, precum şi joystickul transmisiei automate poziţionat sub ecranul digital.

Nu avem încă informaţii concrete despre performanţele dinamice şi de consum ale noului Prius, dar vom reveni de la Salonul Auto de la Frankfurt cu toate detaliile necesare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide