Noul Alpina XB7 este X7 M pe care BMW nu l-a construit niciodată

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Noul Alpina XB7 este construit pornind de la versiunea BMW X7 M50i cu șapte locuri. SUV-ul de performanță are motor V8 de 4,4 litri, preluat de la limuzina Alpina B7.

GALERIE FOTO

621 de cai putere și 800 Nm. Sunt cifrele impresionante pe care Alpina le trece în contul noului său XB7. La BMW X7 M50i, aceeași unitate dezvolta 530 de cai putere și 750 Nm. Motorul este cuplat la o transmisie automată sport cu opt rapoarte și la un sistem de tracțiune integrală xDrive. Mașina este echipată și cu un diferențial electronic variabil pentru alunecare limitată și cu direcție integrală. Sunt amănunte care îi asigură SUV-ului de clasă mare un sprint de la 0 la 100 km/h în 4,2 secunde (cu 0,5 secunde mai rapid decât X7 M50i) și o viteză maximă de 290 km/h.

O parte fronală redesenată, cu prize de aer uriașe, iar la capătul opus, un nou difuzor și patru evacuări, plus jantele de 20 de inci cu anvelope Pirelli oferite standard sunt detaliile care îi scot în evidență exclusivismul. Opțional, se pot comanda jante de 23 de inci Alpina Classic, ele mai mari montate vreodată pe un model Alpina.

Alpina a intervenit și asupra sistemului de frânare, echipând mașina cu frâne Brembo și a operat un update al soft-ului suspensiei pneumatice. Astfel, garda la sol este redusă cu 20 de milimetri la viteze de peste 160 km/h și cu încă 20 de milimetri la viteze de peeste 250 km/h sau în modul Sport+. Sub 30 km/h, garda la sol poate fi mărită cu alți 40 de milimetri.

Intră în GALERIA FOTO

Un instrumentar de bord reconfigurat, inserții din lemn Alpina Myrtle Luxury, scaune îmbrăcate în piele Lavalina și logo-ul Alpina care apare inclsuiv pe cristalul selectorului de trepte, inclus în pachetul Crafted Clarity, se regăsesc la bord.

Cât costă noul BMW XB 7?

În Germania, noul Alpina XB7 are un preț de pornire de 155.200 de euro și poate fi deja comandat. Primii clienți își vor primi mașina începând cu luna septembrie.
Comentarii
Inchide