Noul Audi Q8 e-tron este disponibil și în România. Cât costă cel mai mare SUV electric de la Audi

Autor: Ionuț Vîlciu 15 mai 2023 Știri auto

Noul Audi Q8 e-tron este disponibil în toată rețeaua Audi din România. Cât costă cel mai mare SUV electric din oferta producătorului german?

Lansat în 2018, originalul Audi e-tron SUV era un deschizător de drumuri pentru producătorul german, dând startul noii ere a modelelor electrice gin gama Audi. Odată cu facelift-ul primit, modelul capătă denumirea de Audi Q8 e-tron, dar rămâne vârful de gamă printre SUV-urile electrice vândute de Audi.

Noile modele Audi Q8 e-tron și Audi Q8 Sportback e-tron au fost lansate oficial în Germania la finalul lunii februarie, iar începând cu luna aprilie sunt disponibile în toată rețeaua Audi din România. Printre punctele importante se numără aerodinamica îmbunătățită, dar și performanța mai mare de încărcare și capacitate a bateriei, care măresc autonomia până la 600 km conform WLTP la Sportback și 582 km la formatul de caroserie clasic.

Noul Audi Q8 e-tron poate fi comandat și în România

Pentru cele două stiluri de caroserie, SUV clasic și Sportback, sunt disponibile trei variante de propulsie. Gama de putere se extinde de la 340 CP la Q8 50 e-tron și 408 CP, la Q8 55 e-tron. Cea mai puternică versiune este reprezentată de SQ8 e-tron, care dispune de trei motoare electrice, pentru o putere totală de 503 CP.

Sunt disponibile două dimensiuni de baterie: la Q8 50 e-tron, bateria are o capacitate de 89 kWh net (brut: 95 kWh), în timp ce cele două versiuni mai puternice, Q8 55 e-tron și SQ8 e-tron, au o putere netă de 106 kWh (brut: 114 kWh). În modelul S al gamei e-tron, Audi a folosit un concept cu trei motoare pentru prima dată în producția pe scară largă.

Noul model este echipat cu suspensie pneumatică standard și amortizare controlată electronic. Modelul electric este dotat cu 40 de sisteme de asistență pentru șofer, 5 camere video și 5 senzori radar.

Și aerodinamica a fost revizuită, aceasta având un impact direct asupra consumului și autonomiei. Rezultatul este o reducere a coeficientului de rezistență de la 0,26 la 0,24 pentru Q8 Sportback e-tron și de la 0,28 până la 0,27 pentru Q8 e-tron.

Audi Q8 e-tron este disponibil pe piața din România, iar prețurile încep de la 75.179 de euro pentru varianta de bază cu 340 CP și autonomie declarată de 488 km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide